ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι πονοκέφαλοι για τον Βασιλακόπουλο, πάντως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο Κατσικάρης εμφανίστηκε ως υποψήφιος διάδοχος του Μάρκο Κρέσπι στη Λαμποράλ Κούτσα και του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στη Βαλένθια. Ο Ιταλός αποτελεί ήδη παρελθόν από τους Βάσκους, ενώ ο Σέρβος βρίσκεται στην πόρτα εξόδου από τους Λεβαντίνους. Στην ΕΟΚ αμφιταλαντεύονται για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ο νικαιώτης τεχνικός με κάποιον από τους δύο ισπανικούς συλλόγους. Κυρίως επειδή η λίγκα ACB απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση των προπονητών που δουλεύουν σε ισπανικές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Κατσικάρης βρίσκεται στην Ελλάδα διότι είναι ομιλητής στο φημισμένο συνέδριο TEDx Athens που ασχολείται με τη στελέχωση, τη δημιουργία και τη διαχείριση μιας ομάδας μπάσκετ, στο πλαίσιο των επιρροών της τεχνολογίας μέσα από νέες καινοτομίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα συναντηθεί με τους διοικούντες την ΕΟΚ την προσεχή Τετάρτη.

Έμφαση στην άμυνα δίνει ο Σφαιρόπουλος για να αλλάξει πλήρως το DNA του Ολυμπιακού

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού και η εμφαντική νίκη του επί της φορμαρισμένης Γαλατά Σαράι πιστώθηκε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και στις παρεμβάσεις του στη νοοτροπία των «ερυθρολεύκων». Αρκεί και μόνο η δήλωση του Οθέλο Χάντερ για να αντιληφθεί ο καθένας την επιρροή του Σφαιρόπουλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. «Μας σόκαρε από την πρώτη στιγμή ο νέος προπονητής μας», δήλωσε ο αμερικανός σέντερ που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα. Είναι αλήθεια ότι ο θεσσαλονικιός τεχνικός από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αλλάξει τη νοοτροπία των παικτών του. Με αφορμή τη χαλάρωσή τους στο ματς με τα Τρίκαλα, ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και έφερε τους «ερυθρόλευκους» προ των ευθυνών τους απέναντι στη διοίκηση της ΚΑΕ και στους οπαδούς. Τα λόγια έπιασαν τόπο από την πρώτη στιγμή, αν και ο κόουτς του Ολυμπιακού επανέλαβε ότι όλοι κρίνονται από τη διάρκεια.

Ο Σφαιρόπουλος θεωρεί ότι η ομάδα του Πειραιά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Περιμένει, όμως, και την επιστροφή των τραυματιών, δηλαδή, του Γιώργου Πρίντεζη, του Ματ Λοτζέσκι και του Ιωάννη Παπαπέτρου από τους οποίους προσδοκά σημαντική βοήθεια σε άμυνα
και επίθεση.


Σχολιάστε εδώ