Με κέρδη 146 εκατ. προχωρούν τα ΕΛΠΕ

Κέρδη 146 εκατ. ευρώ έχει ο Όμιλος των ΕΛΠΕ για το γ’ τρίμηνο. Και αυτή η θετική εξέλιξη οφείλεται στο καλύτερο διεθνές περιβάλλον διύλισης, στην αυξημένη συνεισφορά του διυλιστηρίου Ελευσίνας, με αύξηση της παραγωγής και της εξαγωγής προϊόντων, στον έλεγχο του κόστους αλλά και στις βελτιωμένες επιδόσεις στους κλάδους εμπορίας, κυρίως λόγω του τουρισμού και της αεροπορικής κίνησης, καθώς και των πετροχημικών.

Τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου αναδεικνύουν τις δυνατότητες κερδοφορίας μετά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναπτυξιακών επενδύσεων και αναδιάρθρωσης των προηγούμενων ετών, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Γιάννης Κωστόπουλος, επισημαίνοντας ότι η σημαντική μείωση των διεθνών τιμών του αργού, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, αποδεικνύει ότι παραμένει η ευμεταβλητότητα και η αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Ο κ. Κωστόπουλος πρόσθεσε ότι «η διατήρηση χαμηλών διεθνών τιμών αργού ευνοεί τον κλάδο διύλισης, καθώς μειώνει το κόστος ενέργειας, έναν από τους σημαντικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την κερδοφορία, ενώ θετικά επιδρά και στη συνολικότερη οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη». Υπογράμμισε επίσης ότι «όλα τα διυλιστήριά μας λειτούργησαν σε υψηλό βαθμό απασχόλησης, οδηγώντας σε αύξηση εξαγωγών. Ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις κατέγραψαν και οι θυγατρικές λιανικής εμπορίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και ο κλάδος των πετροχημικών».


Σχολιάστε εδώ