Επί του πιεστηρίου

* Αν ο φορολογικός παράδεισος που στήθηκε στο Λουξεμβούργο επί πρωθυπουργίας του κ. Γιούνκερ -πρώην προέδρου του Eurogroup και σήμερα προέδρου της Κομισιόν- και πρόσφερε προστασία σε όλους τους μεγαλοφοροφυγάδες της γης, γινόταν στην Ελλάδα, θα μας είχε κρεμάσει ο Σόιμπλε. Και θα ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι του έλληνα ομολόγου του κ. Γιούνκερ. Τώρα γι’ αυτόν δεν τρέχει τίποτε. Έκανε μια δήλωση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και ξεπλύθηκε… Ούτε «τρόικες», ούτε εποπτείες. Αυτά βλέπουν οι λαοί της Ευρώπης και πάνε στα άκρα. Με τους Βέλγους, που 130.000 κατέκλυσαν τις Βρυξέλλες, να δείχνουν τον τρόπο που τρομάζει την κάθε εξουσία η οποία είναι παντού η ίδια.

* Έκαστος κατά τα έργα του, Γιώργο Καρατζαφέρη. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα και αυτά φαίνεται να αμαυρώνονται με όσα μέχρι στιγμής αποκαλύφθηκαν. Αυτά βλέπει ο πολίτης και αισθάνεται ότι είναι το κορόιδο που όλοι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται για να πάρουν την καρέκλα και να φτιαχτούν. Λες και θα πάρουν τίποτε μαζί τους.

***

Κι άλλο πλεόνασμα…

Πάνω από 7.500 δικηγόροι δεν είχαν ούτε μία παράσταση μέσα στο 2014 και άλλοι 3.500 είχαν μόνο μία με δύο. Σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι νέοι και πολλοί από αυτούς έχουν οικογένειες και οικονομικές υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και αποπληρωμή δανείων. Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα, τα είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής όταν επισκέφθηκε, προχθές, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έμεινε… άφωνος.

Εκτελούν…

…και τους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Τους… κουρεύουν την αποζημίωση που παίρνουν, κάτι που όλα δείχνουν ότι είναι προάγγελος για την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης των ανταποκριτών. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει η καλή μας η κυβέρνηση που εκτελεί αυθωρεί και παραχρήμα ό,τι ζητήσει η «τρόικα»…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ