Αυστριακά «κοράκια» πήραν για 32 εκατ. ευρώ δάνεια νοικοκυριών ύψους 700.000.000 ευρώ

Ανεξάρτητα, πάντως, από την όποια ευαισθησία της κυβέρνησης, που όλα δείχνουν ότι και σε αυτό το τεράστιο θέμα τρέχει κατόπιν εορτής, η πραγματικότητα είναι πως τα κοράκια έχουν ήδη θησαυρίσει. Έχει στηθεί ένα απίστευτο πάρτι δισεκατομμυρίων, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, η οποία ξεσκέπασε τον φορολογικό παράδεισο που έχει φτιάξει το Μεγάλο Δουκάτο, η χώρα του σημερινού προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, ο οποίος χρημάτισε και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Ένα μέρος από τα στοιχεία αυτά αφορά και την… αποικία μας, και συγκεκριμένα την πώληση δανείων ελληνικών νοικοκυριών. Η εταιρεία, αυστριακών συμφερόντων -άλλη μία έντιμη χώρα, η Αυστρία-, ZEUS Recovery Fund αγόρασε από τράπεζες δάνεια ελληνικών νοικοκυριών ύψους 700.000.000 ευρώ, πληρώνοντας μόλις το 4,5% της αξίας τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κέρδη του αυστριακού αρπακτικού άγγιξαν το 100% της επένδυσης.

Αυτή είναι η προστασία που παρέχει στους έλληνες πολίτες η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ας το έχουν υπόψη τους οι βουλευτές που ενδεχομένως θα συστρατευθούν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να δώσουν παράταση ζωής στην κυβέρνηση, ώστε να συνεχισθεί η καταλήστευση της χώρας και του ελληνικού λαού.

Πώς στήθηκε το κόλπο

Το πώς έγινε η… δουλειά εξηγεί ο Χάρης Καρανίκας στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του στα «Νέα» (8 Νοεμβρίου), όπου σημείωνε:

Στην Καραϊβική η έδρα της!

«Το 2008 η αυστριακή τράπεζα BAWAG PSK μαζί με μια offshore εταιρεία που έδρευε σε φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής σύστησαν στο Λουξεμβούργο τη ZEUS Recovery Fund. Σκοπός της τελευταίας ήταν η απόκτηση «κόκκινων», ανασφάλιστων, μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Ελλάδα και να προσπαθήσουν να συλλέξουν αυτοί τα χρέη. Η ZEUS Recovery Fund αγόρασε από ελληνικές τράπεζες, στην πλειονότητά τους από τη Eurobank και σε πολύ μικρότερο βαθμό από την Alpha Bank, «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας επί της ουσίας 32,3 εκατομμύρια, δηλαδή το 4,5% της αξίας τους.

Εντοπίσαμε την έδρα της ZEUS, καθώς και την ταχυδρομική θυρίδα της, την οποία μοιραζόταν με άλλες 100 εταιρείες».


Σχολιάστε εδώ