XΡHMATΙΣΤΗΡΙΟ

>Αυτό μας έλειπε, να αποζημιώνουμε τους αναδόχους ακόμα και για τις υποτιθέμενες ζημίες που υφίστανται λόγω της καθυστέρησης έργων… σαν εκείνο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά! Να πληρώσουν εκείνοι που ενεπλάκησαν στις διαγωνιστικές διαδικασίες και συνέταξαν τις συμβάσεις λες και δεν γνώριζαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω αντιδράσεων τοπικών φορέων αλλά και διαμάχης των κατασκευαστών.

>Αν είναι να παραχωρεί τη διαχείριση μέρους του ενεργητικού της σε τρίτους, ποιος ο λόγος ύπαρξης της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών; Δεν διαθέτει άρτια οργάνωση και εξειδικευμένο προσωπικό; Τα στελέχη της δεν έχουν ευθύνη, ήθος και επαγγελματισμό; Αυτούς τους λόγους επικαλέστηκε τουλάχιστον η Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ, που ανέλαβε το 1/3 του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Ασφαλιστικών Οργανισμών – Ευρωπαϊκών Ομολόγων.

>Περισσότερο γεωπολιτικό μοιάζει το παιχνίδι, σε μια περίοδο που η χώρα αναζητεί επενδύσεις! Όλα καλά δεν μας έλεγαν μέχρι πρότινος ότι ήταν σχετικά με την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR; Η ελληνική πλευρά δεν είχε πολύμηνη επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Δεν ήξεραν ότι η SOCAR ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά; Τι άλλαξε και ανοίγεται αιφνιδίως έρευνα σε βάθος; Πώς ξαφνικά κινδυνεύει ο ανταγωνισμός στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου;

>Όταν πωλούνται δανειακά χαρτοφυλάκια με εξασφαλίσεις κατοικίες και εμπορικά ακίνητα, αυτό που έχει σημασία για τους δανειολήπτες είναι ποιος τα αγοράζει και κυρίως από ποιον φορέα ελέγχεται! Για παράδειγμα, η Τράπεζα Κύπρου επέλεξε τη Mars Capital Finance Limited, η οποία αφενός εξειδικεύεται στο αντικείμενο και αφετέρου υπόκειται στην εποπτεία του Financial Conduct Authority του Ηνωμένου Βασιλείου.

>Τι κι αν η ετήσια έκθεση του Οργανισμού Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της ΕΕ τα λέει χύμα και τσουβαλάτα… Ουδείς στη συγκυβέρνηση και στα συναρμόδια υπουργεία φαίνεται να συγκινείται! Η διαμόρφωση των τελικών υψηλών τιμών ενέργειας με τις οποίες επιβαρύνεται ο οικιακός καταναλωτής στη χώρα μας οφείλεται στις χρεώσεις δικτύου, στους φόρους και στα ειδικά τέλη.

>Το ξέρει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι! O πρόεδρος του ΣΕΒ έβαλε το τυρί, λέγοντας ότι δεν είναι οικονομικά αναγκαίο ή αποδοτικό να υπάρξει οποιαδήποτε μείωση του κατώτατου βασικού μισθού, για να τσιμπήσουν οι εργαζόμενοι και να πιαστούν στη φάκα των δήθεν αναγκαίων μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος, του συνδικαλιστικού νόμου και της καλύτερης λειτουργίας στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

>Αν νομίζουν πως έτσι θα κατευνάσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια, πλανώνται πλάνην οικτράν! Δεν ξέρουμε αν είναι αγνές οι προθέσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει να πίνει σταγόνα σταγόνα αυτό το πικρό ποτήρι.

>Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός! Γιατί μια μετοχή σαν της ΓΕΚ Τέρνα να χάνει μέσα στον Οκτώβριο 36,25%; Και δεν γίνεται να τα χρεώνουμε όλα στο γενικότερο κλίμα ούτε στην κακή επενδυτική ψυχολογία…

>Τι θέλει να πει, άραγε, το Τμήμα Μελετών της Alpha Bank; Για ποια εξάρτηση των τραπεζών από εξωεπιχειρησιακά κέντρα μιλάει και σε ποιον βαθμό είναι δυνατόν να επηρεάζονται οι αξιολογήσεις τους από τις εταιρείες πιστοληπτικής διαβάθμισης;


Σχολιάστε εδώ