Τώρα να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την γκανγκστερική εισβολή της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα του νέου σουλτάνου, του Ερντογάν. Έμπειροι πολιτικοί παράγοντες που έχουν χειριστεί τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα ανησυχούν. Εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να μην κάνει πίσω ο τούρκος Πρόεδρος. Όπως δεν έκανε ποτέ πίσω η Τουρκία, από το 1958 μέχρι σήμερα, στην Κύπρο, που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει ακριβά, με ποταμούς αίματος, την απόφασή της να κρατήσει Θερμοπύλες. Αλλά και εδώ ο Μάρτης του ’87, για τις έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Θάσου, στη θέση Μπάμπουρας, και τα Ίμια είναι σταθμοί οδυνηροί.

Με αυτά τα δεδομένα, χθες θα έπρεπε, κύριε πρωθυπουργέ, να είχε συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Θυμάστε πολύ καλά, κύριε Σαμαρά, ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε συγκαλέσει το Συμβούλιο για το Σκοπιανό και ο Ανδρέας Παπανδρέου για την κρίση του 1987 και ο Σημίτης για τα Ίμια. Σήμερα τα μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται όχι μόνο στον ουρανό της Κύπρου αλλά και πιο πάνω, με τη διεθνή κοινότητα να περιορίζεται σε ευχές και την Ουάσινγκτον να κλείνει το μάτι στον Ερντογάν, με ανταλλάγματα στο Κουρδικό και να ανοίγει τον δρόμο για να τεθούν τα κοιτάσματα στο τραπέζι των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, όπως δημόσια πρότεινε και ο αμερικανός υφυπουργός Ενέργειας, που πήγε στη Λευκωσία την εβδομάδα που πέρασε. Και αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει αυτό, άλλη μία απώλεια. Είναι υποχρέωσή σας, λοιπόν, να ζητήσετε από τον κ. Παπούλια την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ενδεχομένως με συμμετοχή και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση των γεγονότων και των δυνατοτήτων μας και οι αποφάσεις να είναι ομόφωνες.

Τέτοιες ώρες, κύριε πρωθυπουργέ, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις είναι πολυτέλεια. Πάνω από όλα είναι η πατρίδα, το έθνος, ο λαός, ο Ελληνισμός όλος. Και είναι αυτονόητο ότι για την προστασία τους έχει ευθύνη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όταν τα σύννεφα διαλυθούν, όταν πάψει η Τουρκία να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τότε, κύριε Σαμαρά, θα έχετε τον χρόνο να συνεχίσετε τον καβγά σας με τον κ. Τσίπρα.


Σχολιάστε εδώ