Σφίγγει ο κλοιός για την ΕΠΟ με αφορμή και τους διαιτητές

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν τις προάλλες στις παρασκηνιακές στήλες των εφημερίδων, ο μέχρι πρότινος αθλητικός Εισαγγελέας συντάσσει το ραβασάκι του προς την ΕΠΟ. Με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες προς κάποιους από τους εμπλεκόμενους στη δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο να υπάρξει εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο για τις κινήσεις του Κορέα. Ήρθε και η παραγγελία του Θανάση Ακριτίδη και έδεσε το γλυκό. Τα φίδια άρχισαν να ζώνουν αρκετούς παράγοντες και ορισμένα στελέχη της ΕΠΟ, διότι θεωρούν πως η κυβέρνηση, μέσω και της Δικαιοσύνης, επιχειρεί να στοχοποιήσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά να διερευνήσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά της διοίκησης της πειραϊκής ΠΑΕ και των οργανωμένων οπαδών για τη ρίψη κροτίδων και βεγγαλικών πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, βέβαια, έχει αρχίσει προκαταρκτική έρευνα για όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο ματς.

Ραβασάκι και από Λακαφώση

Την ίδια ώρα στην ΕΠΟ περιμένουν ραβασάκι και από έτερο πρώην αθλητικό Εισαγγελέα, τον Χάρη Λακαφώση, ο οποίος διερευνά την υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες. Στο υπόμνημά του ο βασικός κατηγορούμενος από την ΕΠΟ, ο Ανδρέας Καράς ή Καραγκιόζης, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στους προέδρους της Ομοσπονδίας και στον μέχρι πρότινος νομικό σύμβουλο Θόδωρο Κουρίδη.

«Σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι δυνατόν να ταυτίζομαι με ανθρώπους που χειραγωγούν την ποδοσφαιρική κοινωνία ή με τους υψηλόμισθους, γύρω στις 10.000 ευρώ με ειδικές συμβάσεις, υπαλλήλους της ΕΠΟ. Ο μισθός μου ήταν όσο προέβλεπε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και, όπως προανέφερα (δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω), μετά από εξαντλητικό έλεγχο σε όλα τα οικονομικά στοιχεία μου, δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ που να μη δικαιολογείται από τα μόνα νόμιμα έσοδά μου. Η ομάδα που κυριαρχεί κατά τον τρόπο που περιέγραψα ανωτέρω, εις ό,τι αν μη τι άλλο αφορά την υπό κρίση υπόθεση, επέβαλε την απόλυσή μου, η οποία λειτούργησε καταφανώς ως παραπλανητικός μηχανισμός, “κολλώντας” πάνω μου την ταμπέλα του “βρώμικου υπαλλήλου”, ώστε να εξαπατήσει τον (μη κατευθυνόμενο) Τύπο, την κοινή γνώμη, και (το χειρότερο) εν κατακλείδι την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν δίστασαν να προσβάλλουν και άλλους έντιμους ανθρώπους, όπως τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς κ. Φάκο και Αντωνακάκη, τους οποίους πέτυχαν να απομακρύνουν από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του ελέγχου αυτού», ανέφερε μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο άλλοτε υπάλληλος της ΕΠΟ.


Σχολιάστε εδώ