Πολλαπλασιαστές ισχύος SPICE

* Διέγνωσα μια υπερηφάνεια του κ. Π.Μ. που εφοδίασε την ΠΑ με τέτοιες δυνατότητες. Μου προσέθεσε δε ότι η υπογραφή της απόφασης εκκρεμούσε από το 2006 (Μεϊμαράκης – Βενιζέλος) και αυτός πήρε την απόφαση να προχωρήσει, αφού η ΠΑ, με επικεφαλής τον τότε Α/ΓΕΑ κ. Β. Κλόκοζα, καλό αξιωματικό, τον έπεισε ότι η απόκτηση του υλικού ήταν εντελώς αναγκαία.

* Ο πρώην υπουργός έμεινε άφωνος όταν άκουσε ότι η υπογραφή του έμεινε μετέωρη, αφού η προμήθεια δεν έγινε για λόγους που η ΠΑ γνωρίζει πώς μία, κατ’ εξοχήν, επείγουσα προμήθεια, επιχειρησιακής φύσης, …ξεφουσκώνει. Μάλλον προέκυψαν άλλες ανάγκες, του είπα.

* Επειδή όμως δεν ξεχνάω τίποτα, έψαξα στο αρχείο μου και βρήκα το «Βήμα» (28.8.11), όπου δημοσιεύθηκε ο εξής, σπαρταριστός, διάλογος στη Βουλή μεταξύ πείσμονα Μπεγλίτη και του πρώην ΥΦΕΘΑ κ. Τασούλα (υπό τον κ. Μεϊμαράκη, όστις είχε αποφασίσει να μην υπογράφεται προμήθεια ούτε μίας σκελέας ή ενός ζεύγους ποδείων ημιμαλίνων).

* Αντιγράφω

– Θα υπογράψετε την προμήθεια; Δεν φοβάστε το πολιτικό κόστος; (Αυτό «απασχολούσε» τους Μεϊμαράκηδες και όχι το αξιόμαχο του Στρατεύματος), ερωτά ο Τασούλας.

– Όχι, ασφαλώς… Θα υπογράψω… δηλώνει ο Μπεγλίτης.

– Αν θέλετε να εξελιχθείτε πολιτικά δεν πρέπει να υπογράψετε τίποτα, επιμένει ο κ. Τασούλας εφαρμόζοντας το δόγμα Μεϊμαράκη.

* Όντως, ο Μπεγλίτης, που τόλμησε να υπογράψει, άσχετα αν πήγε η «ντουφεκιά» στον βρόντο, δεν εξελίχθηκε πολιτικά. Ο κ. Τασούλας, όμως, είναι σήμερα υπουργός…

* Ξαναλέω, για τους δύσπιστους: «Βήμα» 28.8.11.

* Συμπέρασμα: Πολιτικοί, αν επιθυμείτε να εξελιχθείτε, μην υπογράφετε τίποτα πέραν των αυξήσεων των μισθών σας και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Οι ευθύνες αφορούν τους τολμηρούς που την πληρώνουν.

* Α, κάτι ξέχασα. Ρώτησα τον κ. Μπεγλίτη: Είχατε δηλώσει κάποτε ότι στο Στράτευμα κυριαρχούν κυκλώματα ανθρώπων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που ελέγχουν τους εξοπλισμούς. Λέτε να ισχύει αυτό και σήμερα; Ασφαλώς, μου απάντησε…

Αυτά.


Σχολιάστε εδώ