Παίζουν ρέστα με Σφαιρόπουλο στον Ολυμπιακό!

Μετά το ναυάγιο στις επαφές με τον Σούλη Μαρκόπουλο αλλά και τον γάλλο ομοσπονδιακό Βενσάν Κολέ, οι δύο ιδιοκτήτες της πειραϊκής ΚΑΕ στράφηκαν προς τον Σφαιρόπουλο. Οι συζητήσεις μαζί του κράτησαν περίπου μία εβδομάδα, παρά τις -κατά γενική ομολογία- καλές εμφανίσεις της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Μίλαν Τόμιτς. Ρόλο στην επιλογή του Σφαιρόπουλου έπαιξε η γνώση των αποδυτηρίων, καθώς έχει περάσει από τον Ολυμπιακό ως συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας. Επίσης είναι αποδεκτός στη διεθνή αγορά, όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος και από τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Σφαιρόπουλος θα ρίξει το βάρος στην άμυνα και στο σκορ μέσα από το ζωγραφιστό. Θεωρεί ότι από τις καλές επιδόσεις στο αμυντικό κομμάτι θα παίρνει ενέργεια, ενώ μέσα από τα επιθετικά συστήματα για τους ψηλούς θα απεγκλωβίσει τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ματ Λοτζέσκι στην περιφέρεια. Με την αποπομπή του Σέντρικ Σίμονς οι «ερυθρόλευκοι» ενδέχεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη στη θέση 3, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένα τεσσάρι.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι οι Αγγελόπουλοι παίζουν τα ρέστα τους με τον Σφαιρόπουλο. Ενδεχόμενη αποτυχία στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου, θα σημάνει αυτόματα επανεξέταση της παρουσίας τους στον χώρο του μπάσκετ.

***

Αλλάζουν οι παίκτες στην ΑΕΚ, αλλά είναι μετέωρος και ο Ζιάγκος

Παρελθόν αποτέλεσε για την ΑΕΚ και ο Κασμίρ Ράιτ! Ο Αμερικανός απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Βαγγέλη Ζιάγκου και πήρε το εισιτήριο αναχώρησης από την Αθήνα. Στη θέση του εντάχθηκε ήδη ο Τόμας Ντελινινκάιτις. Με τη διαφορά ότι ο Λιθουανός παίζει περισσότερο ως δυάρι, οπότε ο σχεδιασμός των «κιτρινόμαυρων» περιλαμβάνει την προοπτική απόκτησης και ενός άσου. Προτεραιότητα, βέβαια, έδινε ο προπονητής της «Ένωσης» στην απόκτηση ενός σέντερ, ικανού να κάνει τη διαφορά μέσα στο ζωγραφιστό ως παρτενέρ του Ζήση Σαρικόπουλου. Αν οι αλλαγές αποτύχουν να βελτιώσουν την εικόνα της ΑΕΚ, αυτόματα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση και του Ζιάγκου. Εδώ και δέκα μέρες σέρνεται η φημολογία για την αναζήτηση νέου προπονητή. Με το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη να έχει ξεχαστεί από τους περισσότερους, αλλά δίχως να σβηστεί από τις σχετικές λίστες. Ειδικά το ματς με τον Πανελευσινιακό είχε χαρακτηριστεί κομβικό για τον νεαρό τεχνικό, ο οποίος φαίνεται πως πληρώνει την αδυναμία του να βρει τους κατάλληλους παίκτες μέσω των αρχικών επιλογών του. Αν και είχε το άλλοθι, αφού κλήθηκε να κάνει μέσα σε 20 μέρες τη δουλειά δύο μηνών επειδή οι παράγοντες καθυστέρησαν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που αφορούσαν στη λειτουργία της ΚΑΕ. Αλλά στην Ελλάδα πάντα κάποιος πρέπει να πληρώνει το μάρμαρο και συνήθως ο λογαριασμός πηγαίνει στον προπονητή.


Σχολιάστε εδώ