Οι Ρωμιοί του Μάξιμου

Πρόκειται για το βιβλίο του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας», που περιγράφει την τραυματική ενσωμάτωση των τουρκόφωνων ορθόδοξων Ελλήνων που ήρθαν ως ανταλλάξιμοι πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάννης, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο περιθώριο της σύναξης για το βιβλίο, πάντως, είναι σίγουρο πως θα γίνει και συζήτηση για την πολιτική, με σχεδόν δεδομένες τις εκλογές τον Μάρτιο. Όσοι πιστοί, Καππαδόκες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, ή μη, προσέλθετε..

***

Τζάμπα πράμα…

Αν το… κονάκι στο οποίο ζείτε δεν σας χωράει και η καμαρούλα μια σταλιά έχει γίνει καταθλιπτική, υπάρχει λύση. Που θα σας αναβαθμίσει μάλιστα από τη φτωχογειτονιά, που υποψιάζομαι ότι μένετε. Είναι βέβαια λίγο ακριβούτσικη η λύση, αλλά σε αυτό θα κολλήσετε; Τώρα, μάλιστα, που βγαίνουμε από το Μνημόνιο -από λεφτά άλλο τίποτε-, όπως προαναγγέλλει η καλή μας η κυβέρνηση που για όλους μας φροντίζει, αρκεί να έχει το οκέι της λατρευτής μας «τρόικας», που μας κράτησε στη ζωή και δεν έσφιξε λίγο παραπάνω τη θηλιά. Λοιπόν, για να μην πολυλογώ κι εσείς αγωνιάτε μήπως χάσετε το κελεπούρι, σας πληροφορώ ότι πωλείται δίπλα στα Ανάκτορα, στη Στησιχόρου, σε πολυτελέστατη πολυκατοικία, διαμέρισμα με ένα δωμάτιο -ελπίζω να βολεύεστε- σε τιμή κυριολεκτικά τζάμπα. Μόλις 490.000 ευρώ. Ψίχουλα είναι από τη στιγμή που βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Για 490.000 ευρώ θα συζητάμε τώρα; Γελάτε, ε; Το χιούμορ μακραίνει τη ζωή… Ακόμη και γι’ αυτό νοιάζεται η παρέα που μας κυβερνάει…

***

Και μετά εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε πέρυσι από αεροδρόμια που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι αγρότοπους που είναι γεμάτοι δένδρα και θάμνους. Είναι μια μικρή, ενδεικτική γεύση της σπατάλης που γίνεται εκεί
όπου υποτίθεται ότι όλα δουλεύουν ρολόι, όπως αποκάλυψε μόλις προχθές ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ Βιτόρ Καλντέιρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περίπου 9 (εννέα) δισ. ευρώ πετάχτηκαν κυριολεκτικά σε άχρηστα έργα που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013, όπως αναφέρεται στη λεπτομερή έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες.


Σχολιάστε εδώ