Νέο… Ψυχρό Πόλεμο…

Και υποστήριξε ότι ο Βορράς και ο Νότος πρέπει να προχωρήσουν μαζί. Από ελληνικής πλευράς στη συζήτηση, την οποία διοργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», σε συνεργασία με το γερμανικό ίδρυμα Hanns-Seidel και το Wilfried Martens Centre for European Studies, το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετείχε και ο επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, καθηγητής Παντελής Σκλιάς.

* Μόνο που δεν… στοιχηματίζουν από τη Λ. Συγγρού ότι τρεις έως πέντε βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι απαραίτητα για πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους. Όπως λένε παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, ένας εκ των βουλευτών του Π. Καμμένου θα το κάνει για… οικονομικούς λόγους. Μην πάει ο νους σας στον χρηματισμό. Έχει, εξηγούν, μεγάλα οικονομικά προβλήματα (χρέη, δάνεια κ.ά.) και αν πάμε σε πρόωρες εκλογές οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός Βουλής κι εκείνος θα χάσει το μισθό του βουλευτή και θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Πώς; Φυσικά και λένε όνομα. Πρόκειται για βουλευτή που… πρωτοστατεί στον «πόλεμο» κατά της κυβέρνησης και ζητάει κάθε τόσο εκλογές.

* Αλαλούμ είναι η στρατηγική που ακολουθεί ο Π. Καμμένος έναντι του Κ. Παπούλια. Ενδεικτικό ενδεχομένως της μεγάλης ανησυχίας για την καθοδική πορεία των ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Που λέτε, από τη μια καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα. Κι από την άλλη τον… προκαλεί να παραιτηθεί «εδώ και τώρα» για να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη άσκηση ισορροπίας με… αμφίβολα αποτελέσματα. Διότι, όπως χαρακτηριστικά λένε, όποιος προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες συνήθως πέφτει στο νερό. Και γίνεται… μούσκεμα!

* Κόντρα στην κόντρα πάει τον Σαμαρά η Ντόρα. Στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια από τη δολοφονία, από τη «17 Νοέμβρη», του Παύλου Μπακογιάννη έκλεισε την παρέμβασή της τονίζοντας πως «σήμερα, παρά ποτέ, είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση», μήνυμα που έχει παραλήπτη τον… φίλο της Αντώνη, που απορρίπτει κάθε τέτοια σκέψη, για λόγους… αλλεργίας. Ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που ζήτησε δημόσια στις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ελάχιστη πολιτική συναίνεση, είπε όχι. Κι ας πηγαίνει για φούντο το καράβι.

* Παρότι ειδικός στην… απασφάλιση χειροβομβίδων, ο πρωθυπουργός δεν πρόλαβε να απασφαλίσει τις χειροβομβίδες που έριξε ο Παπούλιας την περασμένη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Την ώρα που ο Σαμαράς δηλώνει από δω κι από κει ότι βγήκαμε από τη θύελλα και ότι περάσαμε τα δύσκολα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον Τσίπρα, μίλησε για χιονοστιβάδες προβλημάτων που έρχονται, αδειάζοντας τον πρωθυπουργό. Και για να το λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάτι θα ξέρει…

* Από τη μια μεριά οι μαθητές παρέλασαν στο Χαλάνδρι, με εντολή του νέου δημάρχου κ. Στεργίου, με τον ύμνο του ΕΑΜ και από την άλλη ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Πράγας και της Βαρσοβίας κ. Νίκος Μαραντζίδης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», προτείνει να γιορτάζουμε την πτώση του τείχους και του κομμουνισμού! Προφανώς μπέρδεψε την Ελλάδα με την Τσεχοσλοβακία και την Πολωνία… Τελικά, πάνε να μας τρελάνουν…


Σχολιάστε εδώ