Η ΕΛΒΟ στην κακή της μοίρα

***

Η φαυλότητα συνεχίζεται

*Τυφλοί στα μάτια, στα αυτιά και στο μυαλό, απτόητοι και ασυγκίνητοι, δεν λαμβάνουν τα μηνύματα των καιρών. Για τους βουλευτές μιλάω.

*Πώς να τα λάβουν, όταν συνεχίζουν να λαμβάνουν αμοιβές και για τις συνεδριάσεις Επιτροπών της Βουλής πέραν του μισθού τους;

*Είναι γνωστό το κόλπο «ημετέρων» εκπαιδευτικών που διορίζονται στον Αη-Στράη και αμέσως παίρνουν απόσπαση σε πολιτικό γραφείο.

*Η «ευεργετική» αυτή διάταξη επεκτάθηκε και για άλλη κατηγορία υπαλλήλων. Η ισχύουσα διάταξη, που όριζε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν επί δεκαετία σε παραμεθόριες περιοχές αποκτούν προνόμια οικονομικά και εξέλιξης, αλλάζει. Πώς αλλάζει;

*Ο χρόνος γίνεται πέντε χρόνια, αν συμπληρωθεί με άλλα πέντε υπηρεσίας σε γραφείο βουλευτή.

*Να αναφωνήσω ΑΙΣΧΟΣ, είναι λίγο.

ΟΣΜΑΕΣ

*Πριν επανέλθουμε, σύντομα, με αποκαλύψεις και νέα στοιχεία περί κακοδιαχείρισης (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου, μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) στον οργανισμό αυτόν του Στρατού, ρωτάμε:

*Διατηρούνται ακόμη και καλοπληρώνονται οι δύο νομικοί σύμβουλοί του, οι οποίοι φαίνεται δεν καταδέχονται να ρίξουν μια ματιά στο τι γίνεται στα βιβλία και τα ταμεία του οργανισμού;

*Πού θα πάει αυτή η υπόθεση; Διεξάγεται έρευνα, ΕΔΕ, ΕΠ;

*Θα ήθελαν να μάθουν τα ταλαιπωρημένα μέλη.

Τ’ ακούς, κύριε Σημίτη;

*Μετά τις αποκαλύψεις του οργίου της διοργάνωσης της βεγγέρας «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997», από την κ. Νινέττα Ρασσιά-Κοντράρου («Ε» 24.10.14).

*Εκατομμύρια στον βρόντο, ερμητικά κλειστοί φάκελοι, μη εκκαθαρισθείσα, εισέτι, υπόθεση από το 1997. Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια!

*«Σκοτεινές» δυνάμεις ρίχνουν… καπνογόνα, ώστε να μην αναδυθεί η αλήθεια.

*Ε, ρε και να ανοίξει ο βόθρος των Ολυμπιακών Αγώνων.

*Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, πρωθυπουργός ο προστατευόμενος πανταχόθεν κ. Κ. Σημίτης.

Όταν ο κ. καθηγητής πυροβολεί…

*Τον κ. Χρήστο Γιανναρά εννοώ, που, από τις στήλες της «Καθημερινής», «τα ρίχνει» εύστοχα και με φαρμακερά βέλη και καυτούς μύδρους κατά συγκεκριμένων υπουργών, με επιλεκτική τάση σε αυτούς του ΥΕΘΑ.

*Πέρυσι είχε τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο κύριο στόχο.

*Στις 12 Οκτωβρίου έγραφε: «…Δεν υπάρχει πια επίγνωση διαφοράς στην αξιολόγηση της συλλογιστικής και κριτικής ικανότητας: Όταν ο κ. Γιακουμάτος, ο κ. Κικίλιας, ο κ. Ντινόπουλος, η κ. Γεννηματά κατέχουν θώκους και απολαμβάνουν τιμές υπουργών, κάθε λειτουργία συγκριτικής αξιολόγησης μοιάζει θεσμικά καταργημένη…»

*Συγνώμη, κύριε καθηγητά, αλλά είστε εξαιρετικά επιλεκτικός. Ξεχάσατε καμιά δεκαριά ακόμη…

Ο νόμος-μέγγενη

*Έξι υποπρογράμματα υλικών υπέγραψε ο ΥΕΘΑ κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος σε χρόνο ρεκόρ. Τα παρακάτω:

– Α-Τ KORNET-E (λήψη φακέλου 22 Αυγούστου-υπογραφή 22 Αυγούστου).

– Ο/Σ 5-300 (22-25 Αυγούστου)

– Α/Φ F/IF, F-4 (25-27 Αυγούστου)

– RADAR MPDK-9 (26-27 Αυγούστου)

– Α C 130 (25-28 Αυγούστου)

– RADAR AR-32 (25-28 Αυγούστου).

*Τα υπέγραψε με ταχύτητα αστραπή ο Λαμπρόπουλος, αλλά πότε θα παραληφθεί το υλικό μόνο ο μάντης Κάλχας μπορεί να μας πει, γιατί έπονται διαγωνισμοί.

Σίδερα μασάει…

*Ο Κουταλιανός, βέβαια….

*Ο Α/ΓΕΕΘΑ, όμως, στρατηγός, κ. Μιχάλης Κωσταράκος, μασάει υπουργούς. Πέντε τον αριθμό. Ρεκόρ Γκίνες!

Έχουμε και λέμε: Μπεγλίτης, Αβραμόπουλος, Φράγκος, Παναγιωτόπουλος και πάλι Αβραμόπουλος. Έχει βαρεθεί να μοιράζει αναμνηστικά και να εκφωνεί αποχαιρετιστήριους λόγους.

*Για να δούμε αν θα προλάβει να μασήσει και τον Δένδια πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες προκειμένου να κάνει παρέα στον Αβραμόπουλο.

Καλές προοπτικές συνεργασίας ΗΑΕ με ΕΑΒΙ

*Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων των προμηθειών του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), που επισκέπτεται τη χώρα μας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία 15 εταιρειών της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των ελληνικών εταιρειών. Το κλίμα ήταν καλό και οι επιτελείς των ΗΑΕ έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, σε προϊόντα επικοινωνιών, ηλεκτροοπτικά και υλικά προστασίας (αλεξίσφαιρα). Μακάρι να κλείσουν κανένα συμβόλαιο οι άνθρωποι γιατί άμα περιμένουμε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το «ταμείον είναι μείον»…


Σχολιάστε εδώ