Αναθάρρησαν στο ΚΚΕ

Βέβαια στον Περισσό έχουν επίγνωση ότι το πολιτικό σκηνικό στην πορεία προς τις εκλογές θα πολωθεί απίστευτα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ (που σταθερά προηγείται στις δημοσκοπήσεις) και τη ΝΔ, που θα δώσει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί, και για αυτό μονότονα και σταθερά επαναλαμβάνουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσει έστω και ανοχή σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία αποδομεί ήδη από τώρα.

Μετά την πικρή εμπειρία των εκλογών του Ιουνίου του 2012 (το ΚΚΕ έχασε την μισή του εκλογική δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κατρακύλησε στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 4,5%) στο ΚΚΕ οργανώνουν από τώρα τη γραμμή άμυνας λέγοντας κυρίως στους αριστερούς ψηφοφόρους ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να είναι κάτι διαφορετικό, πόσω μάλλον «αριστερό», από τη στιγμή που δεν αμφισβητείται η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θίγονται οι καπιταλιστές που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Με δεδομένο ότι δημοσκοπικά το ΚΚΕ κινείται σήμερα γύρω στο 5% (λίγο πάνω λίγο κάτω ανάλογα τη δημοσκόπηση) ποσοστό που αναμένεται να συμπιεστεί επικίνδυνα κατά την προεκλογική πόλωση, ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας ήταν σαφής στη συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 φροντίζοντας να υψώσει τείχη απέναντι στην Κουμουνδούρου αφού, απαντώντας στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμιά κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται αυτή, η οποία θα κινείται εντός αυτών των ορίων. Και τα όρια είναι συγκεκριμένα, είναι τα όρια της διαπραγμάτευσης που βάζουν τα βασικά κόμματα και τα κυβερνητικά και αυτά που θέλουν να κυβερνήσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή διαπραγμάτευση για το χρέος, που σημαίνει αναγνώριση αυτού του χρέους».

Άρα, εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμτας, «αν δεν πας σε ρήξη μ’ αυτά, δεν μπορεί να στηρίξεις μια κυβέρνηση που θα κάνει πάλι τα ίδια, γιατί όταν κάποιος είναι στην αντιπολίτευση και ετοιμάζεται να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, λέει και διάφορα παραπάνω».


Σχολιάστε εδώ