150.000 ευρώ κόστισε η επίδειξη…

Τέσσερις φρεγάτες, οκτώ πυραυλάκατοι, τέσσερις κανονιοφόροι, ένα υποβρύχιο, ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς Ζουμπρ, πολλά ελικόπτερα διαφόρων τύπων των τριών Κλάδων των ΕΔ, Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού, βατραχάνθρωποι του ΠΝ και μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ συνδυάστηκαν άψογα και προσέφεραν ένα ενδιαφέρον θέαμα.

Μόνο που δεν ήταν άσκηση, αλλά μια επίδειξη ακριβείας, ένα «show» που βεβαίως έδειξε τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά όμως κόστισε ακριβά. Πηγές στο Πεντάγωνο μάλιστα έκαναν λόγο για κόστος 150.000 ευρώ με τους μετριότερους υπολογισμούς.

Στο σενάριο, η νησίδα Πλατιά είχε καταληφθεί από τον εχθρό και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κάτω από το γεμάτο υπερηφάνεια βλέμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρακολούθησε τις επιχειρήσεις ανακατάληψης, που βέβαια σε πραγματική άσκηση θα ήταν διαφορετικές.

Καλές εντυπώσεις άφησε και η καταρρίχηση αλεξιπτωτιστών από το νέο μεταφορικό ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού NH-90, από ύψος 30 μέτρων.

Η επιτυχία της άσκησης, μάλιστα, έφερε και πέντε μέρες άδεια στους συμμετέχοντες από τον «γενναιόδωρο» Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Από τις δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου κρατάμε τη διαβεβαίωσή του προς τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι από τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εργασθεί «εποικοδομητικά και με καλή διάθεση προκειμένου οι συνέργειες ΝΑΤΟ και ΕΕ να συγκλίνουν ακόμα πιο πολύ…».


Σχολιάστε εδώ