Όλες οι Δικαστικές Ενώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση

Με σκληρή γλώσσα, πέντε πρόεδροι Δικαστικών Ενώσεων, οι Βασιλική Θάνου, πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Δέσποινα Κωνσταντάρα, αντιπρόεδρος Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων και Ειρήνη Γιανναδάκη, πρόεδρος Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, σε συνέντευξη που έδωσαν την περασμένη Πέμπτη, αποκάλυψαν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αναφέρθηκαν σε τροπολογίες που περνούν στη Βουλή εν μία νυκτί, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε πολυνομοσχέδια άσχετου περιεχομένου και έκαναν λόγο για την απόπειρα συγκάλυψης σκανδάλων.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη-βόμβα στην οποία προέβη η αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Δέσποινα Κωνσταντάρα, για το πρόσφατο κουκούλωμα με βουλευτική τροπολογία του σκανδάλου με τη μαύρη τρύπα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας. Οι δικαστικοί λειτουργοί άρθρωσαν κραυγή απόγνωσης για την απαξίωση του θεσμού και τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους. Επίσης, αναφέρθηκαν στις 368.000 υποθέσεις που εκκρεμοδικούν, εκ των οποίων οι 85.420 είναι φορολογικής φύσεως, ενώ κατήγγειλαν την απόπειρα αποθάρρυνσης των ελλήνων πολιτών από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους απέναντι σε όλες αυτές τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια με τα Μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα. «Πριν από λίγο καιρό, ο υπουργός Οικονομικών ήρθε να διευκρινίσει ότι η Δικαιοσύνη δεν ασκεί δημοσιονομική πολιτική και ότι οι δικαστικές αποφάσεις έχουν δημοσιονομικές συνέπειες. Ο υπαινιγμός είναι σαφής. Η διάκριση των εξουσιών είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στους δημοσιονομικούς στόχους. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να πάψει να ασκεί τον συνταγματικό της ρόλο και οι Έλληνες πρέπει να πάψουν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη όταν θίγονται τα οικονομικά έννομα συμφέροντά τους», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, η Ειρήνη Γιανναδάκη.


Σχολιάστε εδώ