Χειροκροτήσαμε τον σμηναγό για το «Σηκώστε ψηλά το κεφάλι», αλλά μετά μας μπέρδεψε…

Είναι γεγονός ότι αναζητήθηκε το τι ακριβώς εννοούσε ο πιλότος του μαχητικού F16. Αν ήταν, δηλαδή, ένα μήνυμα αντίστασης στα Μνημόνια, που έχουν φέρει σε τραγική κατάσταση την κάθε οικογένεια. Ή απλώς εννοούσε «εδώ είμαστε εμείς, οι φρουροί των ελληνικών ουρανών από κάθε εισβολέα». Κάποιοι ερμήνευσαν το μήνυμα λέγοντας ότι δεν ήταν απέναντι στην καταστροφή που ζουν πέντε χρόνια τώρα οι Έλληνες.

Τα νερά θόλωσε ο πιλότος όταν το βράδυ βγήκε στα κανάλια και άρχισε να εξηγεί ότι για την εξ ουρανού παρέμβαση είχαν συζητήσει όλοι οι πιλότοι του σμήνους και είχαν συμφωνήσει στη φράση «Σηκώστε ψηλά το κεφάλι», θέλοντας να πουν κοιτάξτε ψηλά, εδώ είμαστε εμείς.

Ό,τι και αν εννοούσαν, το γεγονός ότι ο αρχηγός του σμήνους βγήκε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα να μιλήσει οδηγεί σε διάφορες σκέψεις όσον αφορά τους πραγματικούς λόγους που θέλησε να ταράξει την ήρεμη φετινή ατμόσφαιρα της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Μακριά από μας η σκέψη που αρκετοί έκαμαν, ότι ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης έχει στο μυαλό του την πολιτική, όταν με το πέρασμα κάποιων χρόνων θα αφήσει τους ουρανούς. Και το μήνυμα από ψηλά ήταν το πρώτο βήμα…

Από κει και πέρα, για την απόφασή του να βγει στα κανάλια να μιλήσει, λέγεται ότι είχε την άδεια της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά μία πληροφορία, μάλιστα, ήταν σύμφωνος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η δική μας θέση πάντως είναι ότι, αν έμενε στο μήνυμα που έστειλε μέσα από το F16 του, δεν θα έψαχνε κανείς τους λόγους της θαρραλέας πρωτοβουλίας όλων των πιλότων του σμήνους να διαμηνύσουν μέσα κι έξω από την Ελλάδα ότι «είμαστε εδώ»…


Σχολιάστε εδώ