Τέρμα τα ψευτονταηλίκια…

Κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες… Τέρμα τα περί εξόδου από το ΔΝΤ και οι παλικαρισμοί για σκίσιμο των Μνημονίων, οι θριαμβολογίες ότι δεν τους έχουμε ανάγκη και ότι βγαίνουμε στις αγορές. Η κυρά Λαγκάρντ ήταν η πρώτη που τους προσγείωσε στα είκοσι μόλις λεπτά που της… περίσσευαν για να ακούσει το αίτημα του υπηκόου της -της ελληνικής αποστολής, που την αποτελούσαν οι Χαρδούβελης, Στουρνάρας, Λαζαρίδης και Παπασταύρου- γιατί Κυριακή που ήταν είχε να πάει εκδρομή… Τόσο πολύ υπολογίζουν τη σημερινή Ελλάδα, και αυτό το δέχεται η κυβέρνησή μας.

Με δυο λόγια, η κυρία ΔΝΤ είπε ωμά: «Κάντε ό,τι θέλετε, αλλά τα δεσμά θα παραμείνουν». Και θα λέγονται «προληπτική πίστωση – χρηματοδότηση». Το Μαξίμου, για την τιμή των όπλων, κάτι πήγε να ψελλίσει, ότι δεν χρειαζόμαστε τα δισεκατομμύρια που μας δίνει το ΔΝΤ, ότι έχουμε πλεόνασμα και μας περισσεύουν.

Απόδειξη, τα… συσσίτια. Μάλιστα, σε κάποιες ενημερωτικές συσκέψεις, υψηλόβαθμοι παράγοντες παρά τω πρωθυπουργώ χαρακτήριζαν τη Λαγκάρντ «μη συνεννοήσιμη» στην εικοσάλεπτη συνάντηση με Χαρδούβελη και λοιπούς και έλεγαν ότι είναι… ειλημμένη η απόφαση του Σαμαρά και του Βενιζέλου για έξοδο από το ΔΝΤ, όπως διαβεβαίωναν τους υπουργούς.

Μη… συνεννοήσιμοι αποδείχθηκαν, όμως, και οι Μέρκελ, Σόιμπλε και Ντράγκι, που επίσης είπαν στον Σαμαρά να ξεχάσει τα περί… αποπομπής του ΔΝΤ και την… επανάσταση για έξοδο στις αγορές («δεν θέλουμε κι άλλους πονοκεφάλους»), θέση που επιβεβαιώνει ότι όλη η παρέα -ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ- ήταν συνεννοημένη.

Το μήνυμα ελήφθη και άρχισαν οι γνωστές κωλοτούμπες, που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με το αφεντικό, τον Σόιμπλε, όπου κλείδωσε το νέο Μνημόνιο με… τίτλο «Πρόγραμμα προληπτικής γραμμής πίστωσης και εποπτείας». Και εκεί τελείωσε το ωραίο παραμύθι…

***

Η κρίση πάντως είχε και τα θετικά της… Όχι βέβαια για τον λαουτζίκο, όπου γης. Χάρη στην κρίση διπλασιάστηκαν οι δισεκατομμυριούχοι σε όλον τον κόσμο…

Εχθρός λαός… Στα πέτρινα χρόνια μάς γύρισαν τα κάγκελα που ξεφύτρωσαν σε όλες σχεδόν τις παρελάσεις. Μακριά ο κόσμος, οι γονείς να μην μπορούν να χαρούν τα παιδιά τους. Τα κάγκελα είναι η απόδειξη του φόβου που κατέχει τους κυβερνώντες.

Τα καταφέραμε μια χαρά και στο ποδόσφαιρο. Να το αφελληνίσουμε. Θέση για τους έλληνες ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν στις μεγάλες ομάδες. Οι 9 στους 11 παίκτες του Ολυμπιακού, στους αγώνες του πρωταθλήματος, είναι ξένοι. Ίδια κατάντια και στις άλλες ομάδες. Ακόμη και στη δεύτερη εθνική κατηγορία, αλλά και πιο κάτω. Αυτή η κατάσταση… πέτυχε να μη βγαίνουν έλληνες παίκτες με ικανότητες. Έχουμε φθάσει στο σημείο μόνον ο τίτλος της ομάδας να είναι ελληνικός. Οι συνέπειες είναι μεγάλες στην οικονομία. Πολλά λεφτά φεύγουν έξω για μεταγραφές ξένων παικτών, αλλά και χρήματα από την αμοιβή των αλλοδαπών αθλητών, οι οποίοι τα στέλνουν στις οικογένειές τους. Οι επικεφαλής στον χώρο του αθλητισμού, από πλευράς κυβέρνησης, αλλά και των ομάδων και γενικά όλων των ιδιωτών – παραγόντων, θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Ήδη η Ελλάδα έχει καταντήσει… λεγεώνα ξένων ποδοσφαιριστών και παικτών του μπάσκετ.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ