Στον αέρα η πώληση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Οι διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ διαφωνούν με την πώλησή τους και τη θέση τους αυτή την έχουν διατυπώσει οι κ. Γιώργος Ανωμερίτης και Στέλιος Αγγελούδης, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των δυο Οργανισμών αντίστοιχα, όχι μόνο στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και στο Μαξίμου.

Στην ίδια γραμμή, και μάλιστα ανυποχώρητοι, είναι όλοι οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς (Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Συνδικάτα αλλά και οι δήμοι) όσον αφορά την πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Συμφωνούν όμως στην παραχώρηση για κάποια χρόνια έναντι μισθώματος δραστηριοτήτων των δύο λιμανιών, κατά το πρότυπο της συμφωνίας του ΟΛΠ με την Cosco.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει, οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες και στον Πειραιά, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έχει δηλώσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι η πώληση του λιμανιού δεν θα περάσει. Το ίδιο κλίμα έχει διαμορφωθεί και στη Θεσσαλονίκη, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να λέει όχι. Δεν αποκλείεται δε να παραιτηθούν οι επικεφαλής των δύο λιμανιών Ανωμερίτης και Αγγελούδης.


Σχολιάστε εδώ