Στα χέρια του Βερολίνου τα τραπεζικά δεδομένα των Ελλήνων!

***

Δεν θέλουν τους Ρώσους…

Μα, καλά, δεν υπάρχει ούτε ένας από τους υπευθύνους του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που να έχει το θάρρος της γνώμης του ώστε να βγει μπροστά να πει την αλήθεια; Τρελοί είναι οι βασικοί διεκδικητές της -βλέπε Ρώσοι- που σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να επενδύσουν σε μια χώρα που δεν τους θέλει;

***

Κι άλλη λίστα Λαγκάρντ!

* Κι ενώ τα παραπάνω συμβαίνουν, κανένας από το Μαξίμου δεν μας λέει πότε θα προχωρήσουν οι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ. Την πραγματική. Όχι αυτή με τα 2.062 ονόματα που μας παρουσιάστηκε. Τι; Δεν γνωρίζετε αυτήν την υπόθεση; Άντε, να σας διαφωτίσουμε. Πληροφορείται η στήλη -και πληροφορείται σωστά- πως στη Γαλλία υπάρχει μια άλλη λίστα με περισσότερα μάλιστα ονόματα. Κάποιοι, λοιπόν, λένε πως αυτή η λίστα έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και για στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού ο οποίος δεν είναι απλά «σύμβουλος», όπως διατείνεται, τρίτου προσώπου αλλά κανονικός καταθέτης.

* Η επίμαχη αυτή λίστα μάλιστα, όπως μας λένε πηγές με γνώση του ζητήματος, βρίσκεται ήδη στα χέρια γαλλικής εφημερίδας που για αδιευκρίνιστους, προς το παρόν, λόγους δεν τη δημοσιοποιεί.

Πού είναι οι επενδύσεις που θα έκανε η Ζήμενς;

* Κι αφού πιάσαμε τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, άντε να συνεχίσουμε έτσι. Την προηγούμενη εβδομάδα κάποια blogs ξεκίνησαν να ερωτούν για ποιο λόγο η Siemens Ελλάδος του κ. Ξυνή (ναι αυτού που δεν έχει δώσει ούτε μισή συνέντευξη εδώ και τέσσερα χρόνια, παρά μονάχα σε ΜΜΕ που έχουν σχέσεις με τη Γερμανία) δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις τις οποίες δεσμεύτηκε να κάνει στη χώρα μας. Ψάχνετε την απάντηση; Καλό θα ήταν να ερωτηθεί το καινούργιο «στεφάνι» του συμβούλου του πρωθυπουργού. Ναι, ναι. Αυτού του «απολύτως απαραίτητου» που, αν και δεν ήταν Σαμαρικός, έγινε πασπαρτού για τον κ. Σαμαρά.

* Κι επειδή μιλάμε για το «στεφάνι», να θυμίσουμε πως πρόκειται για κυρία με μεγάλη δράση υπέρ αμερικανικής πολυεθνικής, για την οποία οι έλληνες εμπορικοί συνεργάτες της έχουν να λένε πολλά και η οποία συχνά πυκνά έπαιρνε δημοσιογράφους και απειλούσε, όταν δεν της άρεσαν αυτά που έγραφαν. Η εν λόγω λομπίστρια εσχάτως λύνει και δένει στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

* Άρχισαν τα προεκλογικά ρουσφετάκια. Ενώ λοιπόν η χώρα οδεύει προς πρόωρες εκλογές, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως 700 έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, 700 εκατ. ευρώ θα πάνε για την απασχόληση, ενώ επιταχύνονται τα έργα του ΕΣΠΑ 2014-2020 ώστε να προλάβουν τις εξελίξεις στη χώρα. Σύμφωνα λοιπόν με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, προτείνονται ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των περισσότερων έργων, δίδεται έμφαση στον χρονικό προγραμματισμό αυτών και την τήρησή του ενώ, άμεσα και με τρόπο που χαρακτηρίζεται ως «εμπροσθοβαρής», θα επιχειρηθεί να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών 700 περίπου έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει εμπροσθοβαρείς δράσεις για την απασχόληση ύψους 700 εκατ. ευρώ που θα απευθυνθούν προς τη νεολαία, η οποία περισσότερο δοκιμάζεται από την κρίση, ενώ συνολικά υπολογίζεται πως 12 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική οικονομία έως το τέλος του 2015. Το ποσό αυτό αφορά στα 4,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 που μεταφέρονται. Τα 4,9 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ του οποίου οι πόροι μεταφέρονται στην πρώτη κιόλας περίοδο δράσης και δεν μένουν αδιάθετα μέσα στις επόμενες χρονιές και από 2,9 δισ. ευρώ από έργα phasing.

* Να υποθέσουμε πως η Αρκαδία αλλά και η Β’ Αθήνας θα είναι στο επίκεντρο όλων των παραπάνω δράσεων;

* Εμείς πάμε κόντρα στο ρεύμα. Δεν τρώμε τη φόλα περί success story στον ελληνικό τουρισμό. Tη συνεργασία τους, λοιπόν, με τον πολυεθνικό όμιλο Samsung ανακοίνωσαν το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το πλαίσιο της συνεργασίας: Η Samsung συμπεριέλαβε στην πλατφόρμα εφαρμογών της νέας γενιάς τηλεοράσεων Samsung Smart TV το διαδικτυακό τόπο www.visitgreece.gr και έτσι οι χρήστες των τηλεοράσεων θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τον τουρισμό στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως κανένας δεν μας είπε πόσο κοστίζει στο κράτος αυτή η ενέργεια και φυσικά τι άλλες προμήθειες θα κάνει βραχυπρόθεσμα το Δημόσιο από την πολυεθνική εταιρεία. Γιατί, κακά τα ψέματα, κι εδώ στην Ελλάδα αργήσαμε να το καταλάβουμε: Ότι το τζάμπα πέθανε.

* Τη ματαίωση δύο διαγωνισμών της αποφάσισε το ΔΣ της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρώτος αφορά την «Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης νεοϊδρυόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 811.800 ευρώ. Ο δεύτερος, τη «Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας στον Τομέα των Νέων Τεχνολογιών», προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι, όμως, πως εκεί κάτι πηγαίνει άσχημα με το σπάσιμο των έργων και τις απευθείας αναθέσεις, όμως κανένας δεν δίνει απαντήσεις. Μήπως ο κ. Καμίνης ξέρει κάτι περισσότερο για τον πρώην Ρηγά και πρώην σύζυγο της κ. Ρεπούση, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Αθήρ, ο οποίος κάνει «δουλειές» αβέρτα και μοιράζει χρήμα που δεν του ανήκει; Στο θέμα θα επανέλθουμε γιατί έχει ψωμί.


Σχολιάστε εδώ