Σε συμφέροντα χαρίζει η κυβέρνηση τα 915 στρέμματα-φιλέτα της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας στη Χαλκιδική!

Το πρώτο βήμα ήταν η παραχώρησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα γίνεται το τελικό βήμα με τη σκανδαλώδη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων για δωρεάν μεταβίβασή τους στα εν λόγω… ανώνυμα συμφέροντα!

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και της Ένωσης Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας, που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι επίμαχες εκτάσεις αποτελούσαν «διακαή πόθο» επιχειρηματικών και τουριστικών συμφερόντων γιατί πρόκειται για εκτάσεις-φιλέτα, τις οποίες εποφθαλμιούσαν εδώ και πολλά χρόνια. Την πρόθεση της κυβέρνησης να χαρίσει τα φιλέτα αυτά σε φίλους και γνωστούς παραδέχεται το ΤΑΙΠΕΔ, σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση βουλευτών. Με απύθμενο θράσος, δηλώνει ότι παρά την παραχώρηση των εκτάσεων θα παραμείνουν… 15 στρέμματα για κάθε κρατούμενο! Πολύ εύστοχα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων διερωτάται:

«Μήπως έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για κολίγους που οι τσιφλικάδες τούς μοιράζουν βάλτους για να σκάψουν; Έχουν συναίσθηση τι είναι η αγροτική φυλακή και τι μπορεί να προσφέρει ως εναλλακτική δομή κράτησης και ως όφελος του ίδιου του κρατούμενου και της κοινωνίας ή απλά δεν τους ενδιαφέρει;». Να σημειωθεί ότι οι εκτάσεις αυτές είναι προστατευόμενος υγροβιότοπος και έχουν κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Το ερώτημα είναι σε ποιους σκοπεύει να χαρίσει η κυβέρνηση τα 915 στρέμματα-φιλέτα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής…


Σχολιάστε εδώ