Να βγει στον δρόμο ο λαός και να διεκδικήσει, το μήνυμα που έστειλε το ΚΚΕ με το συλλαλητήριο

Ο Περισσός, με τη στήριξη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στέλνει το μήνυμα στους ψηφοφόρους (ειδικά τους αριστερούς) ότι μόνο με τη μαζική συμμετοχή και τις διαδηλώσεις μπορεί να προκύψει κάτι θετικό για τα λαϊκά στρώματα και όχι με την ανάθεση των προσδοκιών του σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης, σε συνέντευξή του, έδωσε το στίγμα της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία αναφέροντας ότι «για εμάς το πιο σημαντικό είναι ο λαός να μην πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού, να παρακολουθεί το δικομματικό καβγά στο όνομα της εκλογής του ΠτΔ και όλα τα υπόλοιπα, αλλά να βγει στον δρόμο να διεκδικήσει, να πει «στοπ» φτάνει, μέχρι εδώ. Είναι η ώρα ο λαός να σταματήσει να παρακολουθεί το ποιος θα του κάνει τη ζωή πιο δύσκολη μετά τις εκλογές ή και τώρα απ’ αυτήν την κυβέρνηση και ο ίδιος να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις και να σταματήσει να παγιδεύεται σε ψεύτικα διλήμματα».

Φυσικά το ΚΚΕ δεν άφησε ασχολίαστες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής στην οποία επικεφαλής είναι η Ρ. Δούρου (στέλεχος του εχθρού ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού που είχε συντάξει ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός.

«Το συμπέρασμα είναι ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Είναι ο προάγγελος, είναι η γεύση, είναι εικόνα από το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης οριοθετώντας για μια ακόμα φορά τις θέσεις του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η παγιωμένη εκτίμηση του Περισσού είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας και η ενδεχόμενη κυβέρνησή του θα είναι απλώς μια συνέχιση της σημερινής πολιτικής με ένα άλλο «μείγμα» διαχείρισης και αυτή θα είναι η γραμμή άμυνας του ΚΚΕ στο πολωτικό δίλλημα «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» που με πρωτοφανή ένταση θα επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ