Κουτοπονηριές…

>Τι και αν η ετυμηγορία της εγχώριας χρηματαγοράς, που μέσω του αλάνθαστου κανόνα της προσφοράς και ζήτησης αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο κριτή, ήταν αρνητική για τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως στις ελληνικές τράπεζες, με τις τιμές των μετοχών να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, εντούτοις τα αλαλάζοντα κύμβαλα της καθεστωτικής προπαγάνδας εξακολουθούν να μιλούν για θετική εξέλιξη! Και επειδή οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, την επομένη των αποκαλυπτηρίων στο ΧΑ ο τραπεζικός δείκτης από πρωινά κέρδη της τάξης του 6% απώλεσε άνω του 4% της αξίας του, με τη μετοχή της ΕΤΕ, από 5,19%, να υποχωρεί κατά 7,79%, η Eurobank από το +10,85% να κλείνει 1,69% χαμηλότερα κ.λπ.

>Για λογαριασμό ποιων τραπεζιτών, βιομηχάνων, εργολάβων και λοιπών μεγαλοεπιχειρηματιών επιχειρεί η κυβέρνηση να αλλάξει τη συνδικαλιστική νομοθεσία; Δεν γνωρίζουν τα δύο κόμματα εξουσίας πως η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα; Δεν αντιλαμβάνονται πως δεν γίνεται να αποφασίζει ο εργοδότης μέχρι και ποιες ανακοινώσεις θα στέλνουν τα σωματεία εργαζομένων προς τα μέλη τους;

>Θα ρίξετε το μπαλάκι στους εφοριακούς, οι οποίοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργή των φορολογουμένων; Κυρία Σαββαΐδου, με ποια κριτήρια η φορολογική διοίκηση θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε εγγραφή υποθήκης ακινήτου, αν θεωρεί ότι η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη;

>Άλλη μια πώληση πλοίου και μάλιστα από ακτοπλοϊκή εταιρεία που υποτίθεται ότι δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα! Γιατί η Attica Group προχώρησε στην πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Blue Star Ithaki; Μιλάμε για καθαρό κέρδος στον όμιλο, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει μόλις στα 4 εκατ. ευρώ.

>Μπορεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να έκρινε συνταγματικό το κούρεμα PSI, ωστόσο άναψε το πράσινο φως για τη διεκδίκηση των αξιώσεων των μικροομολογιούχων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Ελπίζουμε το γεγονός ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εγγυήσεις των ελλήνων πολιτών να μην αποτελέσει ανάχωμα στις δίκαιες απαιτήσεις τους.

>Τους κατόχους των παραστατικών τίτλων τούς ρώτησε κανείς; Μελέτες από εξωτερικούς συμβούλους αναμένεται να επικαλεστούν τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ, ως πρόσχημα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την απαίτηση των τραπεζιτών να επαναγοραστούν και να ακυρωθούν τα warrants μέσω προαιρετικών δημόσιων προτάσεων από το ταμείο.

>Υπάρχει κάτι που δεν θα πάρει ο όμιλος εταιρειών ΑΚΤΩΡ, ή, αν προτιμάτε, δεν θα του παραχωρήσει η συγκυβέρνηση ΑΕ, πριν μπει στο πάνθεον της Ιστορίας ως αυτή που έδωσε τα ρέστα της στα κάθε είδους συμφέροντα; Αυτή τη φορά, μέχρι την επόμενη, μεθεπόμενη κ.λπ., εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης για μια δεκαπενταετία, με δυνατότητες παράτασης της παραχώρησης ανά πενταετία και έως τη συμπλήρωση 50 χρόνων.


Σχολιάστε εδώ