Καταρρέουν οι αρχιψεύτες

Οι εθελόδουλοι προσκυνητές του Βερολίνου και των Βρυξελλών γνωρίζουν ότι τους εγκαταλείπουν και οι μέχρι τούδε προστάτες τους στη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Αυξάνονται και πληθύνονται τα γερμανικά δημοσιεύματα που προβλέπουν ότι θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2015 πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και ότι επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η εγκυρότερη συντηρητική εφημερίδα της Γερμανίας, υπογραμμίζει αυτό το ενδεχόμενο, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο προετοιμάζεται για μια τέτοια εξέλιξη. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, αφού αναφέρθηκε σε τρεις συναντήσεις των δύο πλευρών, επισήμανε ότι στη γερμανική πρωτεύουσα υπάρχει η εντύπωση πως «ο Τσίπρας και οι άνθρωποί του δείχνουν πιο πραγματιστές με τις δηλώσεις που επιλέγουν για δημόσια χρήση». Και παραλλήλισε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας για τον δεύτερο: «Πριν από τις εκλογές του 1981 μιλούσε για έξοδο της Ελλάδας από την τότε ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, μετά την εκλογική του νίκη όμως τα ξέχασε όλα».

Τα γραφέντα στη γερμανική εφημερίδα τα άντλησα από την «Εφ.Συν.» και συγκεκριμένα από τον συντάκτη της με τα αρχικά Ν.ΣΒ. Παρατήρηση πρώτη: Ουδείς γνωρίζει αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παρατήρηση δεύτερη: Ο Τσίπρας -εσφαλμένα, κατά τη γνώμη μου- ποτέ δεν μίλησε για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρατήρηση τρίτη: Δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το καθένα με τον τρόπο του, είπαν ότι θα ήταν ευτύχημα για το παγκόσμιο γίγνεσθαι η διάλυση του ΝΑΤΟ, αφού δεν υφίσταται εδώ και χρόνια το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. (Και οι τρεις παρατηρήσεις αφορούν τον γερμανό αρθρογράφο και όχι τον εκλεκτό συνάδελφο της «Εφ.Συν.»)

Η καταδικασμένη σε εξαφάνιση συγκυβέρνηση λόγω των… θεάρεστων έργων της -σμπαράλιασμα της μεσαίας τάξης, φτωχοποίηση του ελληνικού λαού σε ιλιγγιώδες και αυξανόμενο ποσοστό, ασύλληπτη σε έκταση ανεργία, κυρίως των νέων, εξαχρείωση των πωλούντων αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα), αμέτρητες (και αποκρυπτόμενες) αυτοκτονίες εξαιτίας οικονομικής απόγνωσης, φρικτή υποβάθμιση της έρευνας και της πανεπιστημιακής πρωτίστως παιδείας με πρυτάνεις όπως τον ελεεινό αγροίκο Φορτσάκη κ.ά. πολλά, χώρια τα εξωνημένα συστημικά ΜΜΕ και τους εντεταλμένα απειλούντες ψευτονταήδες των Σαμαροβενιζέλων- ανακάλυψε τώρα τα κάλπικα stress tests των τραπεζών -το μαρτυράει η κατακόρυφη πτώση του χρηματιστηρίου- για να… αναζωογονήσει την κίβδηλη success story της και να μας εξαπατήσει εκ νέου!

Το πόσο κατατρομαγμένοι είναι φάνηκε στις ανά τη χώρα παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Σιδηρόφρακτες όλες, με τιμητική εξαίρεση εκείνη του Χαλανδρίου, για να μην τις παρακολουθήσει ο εχθρός-λαός! Μετά την κεντρική παρέλαση της Θεσσαλονίκης (που θα κόστισε τα μαλλιά της κεφαλής μας)… απολαύσαμε την τελευταία αξιοθρήνητη ομιλία του απερχόμενου με τόσες… δάφνες -Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Προεδρικά Διατάγματα- Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας, που είχε αποστηθίσει, όπως εικάζω, την ομιλία του, χρειαζόταν, πλην ελάχιστων περιπτώσεων σχετικής ροής του λόγου, πέντε έως οκτώ δευτερόλεπτα για να προσθέσει σε κάθε λέξη την επόμενη! Προσωπικά αισθάνθηκα άσχημα. Ιδίως όταν άκουσα τη ρέουσα και μεστή νοημάτων ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου που πήρε αμέσως μετά στο χέρι του το μικρόφωνο.

Το δημόσιο γεύμα Σαμαρά και Καραμανλή στο «Hilton» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Οι Σαμαρικοί κατενθουσιάστηκαν, ενώ οι Καραμανλικοί υπαινίσσονταν τα ολοφάνερα αδιέξοδα του ακροδεξιού Σαμαρά. Οι πάσης φύσεως δημοσιογράφοι βρήκαν πιασάρικο θέμα για να φλυαρούν ακατάσχετα. Η φωτογραφία των δύο που δημοσίευσε την Πέμπτη η «Εφ.Συν.» τα λέει όλα, εάν δεν είναι προγενέστερη. Παρά τα σχεδόν ξεκαρδιστικά γέλια τους, ο Σαμαράς φορούσε κόκκινη γραβάτα με μονόχρωμο μπλε πουκάμισο, ενώ ο Καραμανλής εμφανίστηκε αγραβάτωτος με γκρι-μπλε καρό πουκάμισο, αμφιέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες. Χαλαρός ο πρώην πρωθυπουργός, αφού δεν ήθελε να ζητήσει τίποτα από τον διάδοχό του, με τον τελευταίο να εκλιπαρεί τον προκάτοχό του για βοήθεια, ιδίως στην ανεύρεση του μαγικού αριθμού 180. Τόσοι βουλευτές δεν πρόκειται όμως να συγκεντρωθούν ούτε με την αρωγή του Καραμανλή.

Σημειώνω ότι από τη συνάντηση των δύο προέκυψε και μια έμμεση ωφέλεια για τον τόπο. Αναδείχθηκε ανάγλυφα η μέχρι μίσους διαφωνία του μνημονιακού Γιωργάκη με τον επίσης μνημονιακό Βενιζέλο. Στις εκλογές, επομένως, με όποιον τίτλο και να εμφανιστούν, το μόρφωμά τους θα αγγίξει σχεδόν το ποσοστό του καταποντισμού τους.

ΥΓ.: Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει προς την εξουσία και ο Τσίπρας προς την πρωθυπουργία, ο Μανώλης Γλέζος -ούτε η αξία της προσωπικότητάς του αμφισβητείται ούτε η προσφορά του με θυσίες στους αγώνες της Αριστεράς- υπερέβη τα εσκαμμένα εις βάρος του κόμματός του. Ζήτησε, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, να προκηρύξει ΑΜΕΣΩΣ εκλογές «με την απλή και άδολη αναλογική»! Πρώτον, αυτό δεν γίνεται «αμέσως». Χρειάζεται χρονοβόρα διαδικασία. Και δεύτερον (που είναι στην ουσία πρώτο), ο εξαθλιωμένος λαός περιμένει στοιχειώδη βελτίωση της κατάστασής του από τη νέα κυβέρνηση. (Ο Μ. Γλέζος διόρθωσε εκ των υστέρων την άστοχη τοποθέτησή του.)


Σχολιάστε εδώ