Η ταχύτητα το νέο όπλο για τον ΠΑΟ!

Ο μαυροβούνιος τεχνικός θέλει να κάνει τον Παναθηναϊκό μια γρήγορη ομάδα στο δόγμα του μπάσκετ που έπαιζαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αλλά παρουσιάζουν και στην εποχή μας κυρίως οι ομάδες της Λιθουανίας. «Τρέχουμε, πηδάμε, σουτάρουμε», είναι η προτροπή του Ιβάνοβιτς προς όλους τους παίκτες.

Με τους παλιούς να καλούνται να αλλάξουν εντελώς τη φιλοσοφία με την οποία αγωνίζονταν τη διετία του Αργύρη Πεδουλάκη, όταν εξαντλούσαν τον χρόνο των επιθέσεων. «Τώρα σουτάρουμε τρίποντα και στον αιφνιδιασμό», είναι μία από τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή, ο οποίος θέλει να πιάνουν οι παίκτες του απροετοίμαστες τις αντίπαλες άμυνες. Φυσικά ο Ιβάνοβιτς γνωρίζει ότι για κάποιο διάστημα οι «πράσινοι» θα παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Αλλά έχει διαβεβαιώσει και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους παίκτες του ότι «εφόσον ακολουθούμε το πλάνο μας, ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας».

Παρά την επιθετική έκρηξη εναντίον της ΑΕΚ και της Φενέρ, πάντως, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν χαλαρώνει ούτε στιγμή. Τρέχει τους παίκτες του στην προπόνηση, με στόχο να τους κάνει γρήγορους στο παρκέ και να τους προσδώσει την απαραίτητη χημεία για να βγάζουν αυτοματισμούς.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και για τον Ζιάγκο στην ΑΕΚ

Άρχισαν τα όργανα στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μετά τη συντριβή της στο ματς με τον Παναθηναϊκό! Οι κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ είχαν αποφασιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά επισπεύθηκαν οι διαδικασίες. Παράλληλα άρχισε και η αμφισβήτηση για την ικανότητα του Βαγγέλη Ζιάγκου να σταθεί σε επίπεδο Α1 όπως και να επιλέξει τους κατάλληλους παίκτες από την αγορά του εξωτερικού.

Η αμφισβήτηση του νεαρού προπονητή έρχεται μέσα από τη διοίκηση της ΚΑΕ και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τους λόγους που άρχισε να φθείρεται ο Ζιάγκος έπειτα από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και ισάριθμα ματς στο κύπελλο. Με τον απολογισμό της ΑΕΚ να είναι τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Με τα αρνητικά αποτελέσματα να καταγράφονται στα ματς με τον Παναθηναϊκό, τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και τον Κόροιβο στον Πύργο. Το μέλλον του Ζιάγκου θα κριθεί στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, στην «Ένωση» πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν στα ίσια τους «ερυθρόλευκους». Οπότε, ενδεχόμενη ήττα θα στριμώξει τον Ζιάγκο
στα σχοινιά.


Σχολιάστε εδώ