Βίζα 72 ωρών

Άμα είσαι τούρκος διπλωμάτης

Πατριωτικός οίστρος έπιασε τον Σενέρ στο τουίτερ:
Ιστορία μου, περηφάνια μου, είσαι τα πάντα μου:
Όπου σου αρέσει σε όλη τη γη!
Όπου θες να στηθείς,
Πες το να σε στήσω εκεί!
(Πέθανε και η Ρίτα να το τραγουδούσε…)

Ηλίου φαεινότερο για τους Δανούς…

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας Κρίστιαν Θούλεσεν Νταχλ ζήτησε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και την ακύρωση της υποψηφιότητάς της καθώς, όπως είπε, η Τουρκία παρεμποδίζει την οπλική βοήθεια προς τους Κούρδους στο Κομπάνι, ότι στηρίζει την ISIS και παραβίασε τις διεθνείς συμφωνίες
απελευθερώνοντας το άτομο που είχε συλληφθεί γιατί είχε προβεί σε ένοπλη επίθεση κατά του αρθρογράφου Λαρς Χέντεγκαρτ, που ήταν Δανός πολίτης και είναι ενάντιος στο Ισλάμ.

Ο Κρίστιαν Θούλεσεν Νταχλ είπε πως η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ καθώς ψηφίζει νόμους που αποτελούν παραβίαση των νόμων της ΕΕ και μη ανοίγοντας τα σύνορά της, παρεμποδίζει τη βοήθεια σε όπλα και φάρμακα της ΕΕ προς τους Κούρδους στο Κομπάνι. Οι ΗΠΑ υποχρεώθηκαν να ρίξουν από αέρος όπλα και τα όπλα πήγαν στα χέρια της ISIS. Σε αυτήν την κατάσταση είναι ανάγκη να τιμωρηθεί η Τουρκία και να διακοπούν οι σχέσεις της με την ΕΕ.

Εμείς… τα ξέραμε;

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία, αναφέρεται πως στην άσκηση Toxic Trip 2014, που φιλοξένησε η Γαλλία και έγινε στο διάστημα 28/9-3/10, μετείχε προσωπικό από Τουρκία, ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Εσθονία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Σουηδία, Καναδά, Νορβηγία και Σλοβενία.

Ο σκοπός της άσκησης, όπως ανακοινώθηκε, ήταν: «Η εκπαίδευση και η αύξηση εμπειριών σε θέματα καθαριότητας αεροσκάφους, προσωπικού, οχημάτων και εξοπλισμού, το πεδίο ελέγχου μόλυνσης, οι φορητές συλλογές προστασίας, ο καθορισμός πιθανών αναγκών σχετικά με την άμυνα KBRN και η αξιολόγηση του προσωπικού εξοπλισμού προστασίας KBR». Να σημειωθεί ότι στην άσκηση η Τουρκία μετείχε συνολικά με 31 άτομα που ήταν από την Ομάδα Αμύνης KBRN της Πολεμικής Αεροπορίας και από την Ομάδα Ανακάλυψης και Δειγματοληψίας της Διοίκησης Ναυτικού. Όχι, εμείς δεν πήγαμε…
απλώς το ανακοινώσαμε…

Θράσος απροσμέτρητο

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η Τουρκία στέλνοντας το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayreddin Pasa στην Ανατολική Μεσόγειο σαμποτάρει τον διάλογο στην Κύπρο και ότι δημιουργεί κρίση, είπε ότι: «Οι συγκεκριμένες δηλώσεις δείχνουν σαφώς πως η Ελλάδα διακατέχεται από εσφαλμένη αντίληψη σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για ειρήνευση στην Κύπρο».

Ο Μπιλγκίτς το πάει και πιο μακριά υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας αυτής της αντίληψης δεν αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες που συνεχίζονται εδώ και 50 χρόνια για την επανίδρυση του συνεταιρισμού που οι Ρωμιοκύπριοι διέλυσαν το 1963.

Καλά, πριν λύσουμε το «πρόβλημα» που προέκυψε πριν από 50 χρόνια, ας ασχοληθούμε με αυτό που συνέβη πριν από 40…


Σχολιάστε εδώ