Απίστευτο

* Πήγε, όμως, στην ταφή (Ζωγράφου), όπου εθεάθη να κρατά μπουκέτο από τρία τριαντάφυλλα. Ξέχασε, όμως, να τα ρίξει, ως είθισται, στον τάφο. Τα πήρε μαζί του και τα ακούμπησε στο τραπέζι του καφενείου!

* Και κάτι άλλο σχετικό με τον Honest John. Όταν το 1993 ο Α.Π. αν και του είχε υποσχεθεί το ΥΕΘΑ, το έδωσε αλλού, ο Μπάρμπα Γιάννης χολώθηκε και οργίσθηκε. Τότε η Μιμική λογική που κυβερνούσε, εξέδωσε διά του υπουργείου Τύπου (Βενιζέλος) ειρωνική, χλευαστική ανακοίνωση: “Ο κ. Γ.Χ. θα εισέλθει στην κυβέρνηση όταν βρεθεί θέση που να προσήκει στο κύρος του”. Έσχατη ειρωνεία. Προχθές ο ΒΕΝΙ εκφωνούσε τον επικήδειο!

* Υπόψη ότι η κ. Μιμή Λιάνη – Παπανδρέου, όπως γνωρίζω καλά, είχε ευεργετηθεί από τον Γ.Χ. Θα σας τα διηγηθώ άλλη φορά…

***

28η Οκτωβρίου Ι

– Η παρέλαση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η καλύτερη των τελευταίων χρόνων.

– Εντυπωσιακό AU REVOIR του Αβραμόπουλου.

– Έξυπνο και άκρως θεατρικό το εύρημα να βάλουν έναν σπουδαίο πιλότο των F16, τον σμηναγό Σωτήρη Στράλη, να δώσει μήνυμα αισιοδοξίας από αέρος.

– Όπως έμαθα, υπήρχε κι άλλο που, τελικά, απαγορεύθηκε να μεταδοθεί.

Έλα της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα
το θλιβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ’ τη χώρα.

– Τελικά ισχύει η παρατήρηση Μπουτάρη: «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να βλεπόμαστε μεταξύ μας;»

28η Οκτωβρίου ΙΙ

– Για σκεφθείτε το καλά.

— Ένας δικτάτορας πρωθυπουργός, ο Μεταξάς, είπε το όχι στον εισβολέα φασίστα. Το είπε, πώς να το κάνουμε, κι ας έχει αντίρρηση ο κ. Λαφαζάνης.

— Τι έγινε το 2010, 2011, 2012, από τρεις «δημοκράτες», τρομάρα τους, πρωθυπουργούς, Γιωργάκη, Παπαδήμo και Αντωνάκη, στην εισβολή των ακόρεστων, τοκογλύφων δανειστών; Τους είπαν «περάστε, καλωσήλθατε», ενώ ταυτόχρονα κατέβασαν τα… βρακιά τους. Χωρίς καμία διαπραγμάτευση, χωρίς αιδώ.

Περνάει ο Στρατός κι οι τρομπέτες ηχούν…

– Στη Νορβηγία, τούτη τη φορά…

– Γιατί θα παρελαύνουν οι υψηλόκορμες και ξανθές Νορβηγίδες, οι οποίες καλούνται υπό τα όπλα, για θητεία, από το καλοκαίρι του 2016.

– Η Νορβηγία, με τον νόμο αυτόν, περί υποχρεωτικής στρατολογίας γυναικών, που ψηφίστηκε πρόσφατα, είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που επεκτείνει, εν καιρώ ειρήνης, την υποχρεωτική στράτευση για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου.

Βόμβα

– Την προηγούμενη Παρασκευή η «Kontra News» αποκάλυπτε, με αδιαμφισβήτητα στοιχεία που είχε από το ΣΔΟΕ και δημοσιεύματα του «SPIEGEL», ότι οι γερμανικές εταιρείες MERCEDES – BMW – OPEL ελέγχονται στην Ελλάδα για φοροδιαφυγή 4 δισ.

– Διαπιστώθηκε όργιο υπερκοστολογήσεων και υποτιμολογήσεων, ενώ μια «ύψιστη» δύναμη τις κάλυπτε.

– Ας προσέξουν οι ελληνικές υπηρεσίες, που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται προμήθεια οχημάτων.

– Το «δεν γνώριζα» δεν πείθει.

Πρόοδοι στο ΕΚΑΒ

– Σε ρυθμούς υψηλής τεχνολογίας μπαίνει το ΕΚΑΒ στην Αθήνα, καθώς υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης για την ηλεκτρονική διαχείριση κλήσεων και περιστατικών.

– Το Συντονιστικό Κέντρο Αθήνας παρέχει υπηρεσίες σε πέντε εκατομμύρια άτομα.

– Πάρα πολύ ωραία! Τι να την κάνεις, όμως, την ηλεκτρονική διαχείριση κλήσεων, όταν τα οχήματα που έχεις είναι σαράβαλα και, παράλληλα, αφήνεις επί 18 μήνες έναν διαγωνισμό προμήθειας 180 να αποτελματώνεται;

– Τώρα, πρόεδρε του ΕΚΑΒ, έντιμε κύριε ναύαρχε, που απαλλαγήκατε και από ενοχλητικούς, γιατί δεν προχωρείτε, επιλέγοντας μια αξιόπιστη εταιρεία, με συμφέροντες όρους βέβαια. Τι έγινε εκείνη η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών που προσκόμισε (αν είναι έτσι) μια μεγαλοεταιρεία με μακράν ιστορία στην Ελλάδα; Ξεκαθαρίσατε την υπόθεση;

2014: Έτος προβολής ΠΑ

– Αείν υψικρατείν.

– Ο Α/ΓΕΑ, πτέραρχος Ε. Τουρνάς, μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΑ, σμήναρχο, κ. Αλέξ. Μαρίνο παρουσίασαν (Τετάρτη 29 Οκτωβρίου) λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΠΑ στα αεροδρόμια, με την ευκαιρία της γιορτής των προστατών της ΠΑ Αγίων.

– Η ΠΑ, τόνισε ο Αρχηγός, εκφράζει σήμερα την αποτροπή. Είναι όρθια και μαχητική.

– Τις ευχές μας για επιτυχείς πτήσεις χωρίς ατυχήματα, απόκτηση ανταλλακτικών που της τα στερεί ο αλλοπρόσαλλος νόμος ΒΕΝΙ και αύξηση της διαθεσιμότητας μαχητικών.

***

Μοιάζει με ανέκδοτο…

– Η Πολεμική Αεροπορία μας, για να κρατήσει σε επιβαλλόμενο ποσοστό τη διαθεσιμότητα των μαχητικών MIRAGE, ζήτησε από το ΥΕΘΑ, εκτός των άλλων, την προμήθεια συγκροτημάτων φρένων. Τα είχε άμεση ανάγκη. Κόστος 6,5 εκατ. ευρώ. Να μπορούν να πετάνε με ασφάλεια τα μαχητικά μας, αδελφέ!

– Η προμήθεια εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (σ.σ.: Θαυμάστε τη γραφειοκρατία: Εξαρτήματα φρένων να απαιτούν Βουλή!) τον Μάρτιο του 2013.

– Έκτοτε, λόγω του τρισάθλιου νόμου Βενιζέλου, που ουσιαστικά απαγορεύει τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων, η προμήθεια δεν έχει γίνει ακόμη!

– Την κατάσταση έσωσε, προσωρινά, η πρωτοβουλία του Α/ΓΕΑ, πτέραρχου Ε. Τουρνά. Μάζεψε ένα ψιλοποσό, περικόπτων άλλες ανάγκες του ΓΕΑ, και παρακάλεσε τον ομόλογό του Γάλλο να του στείλει μερικά συγκροτήματα φρένων, για να πετάξει πέντε – έξι μαχητικά.

***

Ο νέος υπ. Άμυνας

– Είναι ο κ. Νίκος Δένδιας. Κατ’ αρχική εκτίμηση, είναι πολύ καλή επιλογή.

– Τις ευχές μας… Αρχή άνδρα δείκνυσι…


Σχολιάστε εδώ