Στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα του λαού και όχι η προεδρολογία, λέει το ΚΚΕ

Ο Περισσός με την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στην Κούβα την εβδομάδα που πέρασε θέλησε να δείξει ότι το κόμμα έχει συνομιλητές στο εξωτερικό, και μάλιστα σε μια χώρα που έχει ισχυρό συμβολισμό στους αριστερούς ψηφοφόρους.

Ταυτόχρονα, στη σκιά και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΚΚΕ να κινείται λίγο πάνω από το 5%, ποσοστό το οποίο σε συνθήκες προεκλογικής πόλωσης είναι σίγουρο ότι θα συμπιεστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός κρατάει ανοιχτό το μέτωπο με την Κουμουνδούρου. Πολύ περισσότερο τώρα που ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι με την πολιτική του εξισώνει τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό στο λαϊκό κίνημα και δεν βοηθάει να υπάρξει μια άλλη πολιτική που θα ανακουφίζει όσους σήμερα σηκώνουν στους ώμους τους τα μνημονιακά μαρτύρια.

Έτσι το ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρκείται σε μια «απλή περιγραφή της φτώχειας και της δυστυχίας του λαού», κάτι που δεν αποτελεί φιλολαϊκή πράξη, ιδιαίτερα, όπως τονίζουν, όταν γίνεται από «εκείνους που ομολογούν ότι δεν θα καταργήσουν τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους του Μνημονίου και ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, στο πλαίσιο της ΕΕ και των επιδιώξεων του κεφαλαίου».

Μάλιστα, σε επίσημο σχόλιο του κόμματος τονίστηκε: «Όσο για τον “ριζοσπαστισμό” και την “επαναστατικότητα” του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, την απάντηση δίνουν οι συνομιλίες με τον ΣΕΒ, τον Ντράγκι, τον Άσμουσεν, καθώς και με άλλα κέντρα του κατεστημένου, ευρωενωσιακά και αμερικάνικα.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει για να γίνει πραγματικά ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τόσο της σημερινής συγκυβέρνησης όσο και μιας κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κινείται στις ίδιες ράγες».


Σχολιάστε εδώ