Παίζουν τα ρέστα τους στο Φάληρο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Το σημερινό ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό έκαιγε τον Μαρινάκη ακόμα και την ώρα της απόλυτης χαράς που προκαλεί μια επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον ίδιο τρόπο σκέφτονταν και στο «τριφύλλι» που προσπερνούσαν το ματς με την Αϊντχόβεν, αν και τελικά πήραν οι «πράσινοι» έναν πολύτιμο βαθμό που τους κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης.

Θέλει ρεβάνς για το 0-3

Το μόνο απωθημένο του Βαγγέλη Μαρινάκη από τότε που ανέλαβε την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ακόμα και τις βραδιές που επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι», άλλα γεγονότα σκίασαν τη χαρά του Μαρινάκη. Ήρθε και το περσινό βαρύ 0-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που έκανε ακόμα πιο έντονη την επιθυμία για μια μεγάλη νίκη επί των «πράσινων». Μια επικράτηση με σκορ σαν και εκείνα που έβαλαν τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Τάκη Λεμονή σε θρόνο, καθώς οι δύο τους συνέδεσαν, εκτός των άλλων, την παρουσία τους στην ομάδα του Πειραιά με τον θρίαμβο 1-4 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το 4-0 στο Φάληρο.

Μέχρι και την τακτική του Κόκκαλη σκεφτόταν να ακολουθήσει ο νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού. Με απλά λόγια πέρασε από το μυαλό του η πιθανότητα πριμοδότησης κάθε γκολ που θα έβαζαν οι «ερυθρόλευκοι».

Αγωνιστικά, ο Μίτσελ θα στηριχθεί στους παίκτες που υπέταξαν τη Γιουβέντους. Με τον Ρομπέρτο να αποτελεί εγγύηση και τον Μποτία να δείχνει βελτιωμένος. Ο ισπανός τεχνικός ποντάρει πολλά και στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στους «πράσινους».

Συσπείρωση και αναμονή

Στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται ότι πηγαίνουν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την ψυχολογία όλων στον Πειραιά να είναι ανεβασμένη, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου εκτιμάει ότι έχει διαβάσει πολύ σωστά το ντέρμπι. Θα πάει με οδηγό το περσινό ματς παρά τις απουσίες των Μάρκους Μπεργκ και Αμπέιντ, που σκόραραν στον θρίαμβο του «τριφυλλιού».

Τον ρόλο του Σουηδού θα πάρει ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος τα πήγε περίφημα και στην Ολλανδία. Με το γκολ που πέτυχε ο διεθνής επιθετικός αύξησε το ενδιαφέρον των Ιταλών που τον παρακολουθούν εδώ και χρόνια, αλλά αναθέρμαναν το ενδιαφέρον τους από την ημέρα που ο Κλαούντιο Ρανιέρι τον κάλεσε στην Εθνική.

Ο Αναστασίου θα παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και εντολές για παιχνίδι υπομονής. Έτσι ώστε να αυξηθεί η πίεση στους γηπεδούχους και να βρουν οι «πράσινοι» χώρους στην κόντρα.


Σχολιάστε εδώ