Ξεκαθάρισε το τοπίο στην Κέρκυρα

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε εκεί την πιο ευρεία νίκη του πανελλαδικά, αφήνοντας 22 μονάδες πίσω τη ΝΔ, ενώ τόσο ο Δήμος Κέρκυρας όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πέρασαν στον ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλα ποσοστά. Ο μόνος ο οποίος έχει μείνει από τη ΝΔ να παλεύει -χρόνια τώρα- στο νησί, είναι ο πρώτος επιλαχών Στέφανος Γκίκας, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου του 2012 έχασε την έδρα για 43 ψήφους και αν δεν υπήρχε η επαναληπτική εκλογή του Ιουνίου, η έδρα θα είχε κριθεί στο Εκλογοδικείο. Πληροφορίες από το νησί αναφέρουν ότι ο κ. Γκίκας, που πια θεωρείται «φαβορί» για την έδρα της ΝΔ, κήρυξε «πανστρατιά» με μόνο στόχο την άνοδο των ποσοστών της ΝΔ στην Κέρκυρα και κινείται με πυρετώδεις ρυθμούς. Βέβαια, η αποχώρηση Δένδια άνοιξε την όρεξη σε ορισμένους, όπως στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δ. Δαββέτα ή τον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα επηρεαστεί ο Στέφανος Γκίκας…

***

* Στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας, στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κιβωτός Αγάπης» και στο Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Γαλήνη Ανάπηρων Παίδων» Πάτρας έδωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς την αποζημίωσή τους από τη συμμετοχή στις επιτροπές των μηνών Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ παραχωρούν κάθε μήνα τα χρήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής υπέρ κοινωφελών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Η επιλογή γίνεται με κλήρωση μεταξύ των προτάσεων που καταθέτουν τα μέλη της ΚΟ.

Μακάρι και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων να έδιναν την αποζημίωσή τους σε ιδρύματα που είναι γνωστά για το έργο που προσφέρουν.


Σχολιάστε εδώ