Ξανά πρόεδρος στον ΠΕΣΥΔΑΠ ο Γ. Γουρδομιχάλης!

Απέναντι στον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, που είχε καταρτίσει ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο, ήταν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγουδάκη, που παρά την τεράστια κινητοποίηση που είχε κάνει (μάλιστα στην εκλογική διαδικασία παρών ήταν και ο Π. Λαφαζάνης) δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημ. Τσατσαμπάς από το Χαϊδάρι, που είχε και στο παρελθόν υπηρετήσει με επιτυχία τον Σύνδεσμο απ’ αυτή τη θέση και στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμος Σταματάτος, ο Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Γιάννης Μαυροειδάκος και ο Γιάννης Παντελεάκος.

Μετά την επανεκλογή του ο Γ. Γουρδομιχάλης δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να έχει στενή συνεργασία με τους δημάρχους των δήμων-μελών και θα συνεχίσει μαζί τους τις δράσεις για την αντιμετώπιση των όποιων περιβαλλοντικών προβλημάτων αντιμετωπίζουν.

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ του ευρύτερου Πειραιά και πολλοί έσπευσαν να χρεώσουν την ταπεινωτική -όπως έλεγαν- ήττα στον Π. Λαφαζάνη, που είχε πάρει πάνω του την υπόθεση των εκλογών στον ΠΕΣΥΔΑΠ.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει την ευθύνη αλλά το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου επικεφαλής είναι ο Κ. Πουλάκης, που πίστεψε πως επειδή το κόμμα σαρώνει στις δημοσκοπήσεις θα έκαναν… περίπατο και στον Σύνδεσμο. Στελέχη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης απαντούσαν ότι δική του επιλογή ήταν ο Γ. Λαγουδάκης, που δεν είχε καμία αυτοδιοικητική εμπειρία και για να έχει τύχη στις εκλογές, διέρρηξε φιλίες και συμμαχίες που είχαν «χτιστεί» εδώ και χρόνια ειδικά στη Β’ Πειραιά, με αποτέλεσμα αυτήν την κρίσιμη περίοδο να δημιουργηθούν αντιπάθειες και έχθρες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ από πολιτικούς χώρους που ήταν… συνοδοιπόροι και είχαν ταυτιστεί με τις πολιτικές του θέσεις.

***

// Στην… υγεία του Ολυμπιακού θα πίνουν αναψυκτικά μέχρι τα Χριστούγεννα τα μέλη των ΚΑΠΗ του Πειραιά. Την περασμένη εβδομάδα η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόσφερε 11.000 φιάλες αναψυκτικών. Η δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Η ΠΑΕ ενημέρωσε επίσης τον δήμο ότι θα δωρίσει 11 υπολογιστές, που θα τοποθετηθούν από ένας σε κάθε ΚΑΠΗ, για να διευκολυνθεί η συνταγογράφηση που είναι απαραίτητη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για να παίρνουν φτηνά τα φάρμακά τους.

// Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, ύστερα από πολλά χρόνια, αγώνας δρόμου στον Πειραιά. Ήταν ο αγώνας «Piraeus City Run» που διοργάνωσε η εταιρεία Puma υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με τους αθλητές να τρέχουν αποστάσεις 5, 10 και 1 χιλιομέτρων για οικογένειες και παιδιά, στον οποίο μάλιστα έτρεξε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

// Τον Πειραιά σχεδιάζει να αξιοποιήσει ως «home port», δηλαδή λιμάνι αφετηρίας, η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός στον χώρο της κρουαζιέρας, η Carnival. Την πρώτη απόπειρα να μπει στο λιμάνι του Πειραιά είχε κάνει τη δεκαετία του 1990, αλλά τότε το άνοιγμά της δεν είχε επιτυχία γιατί συνάντησε τη λυσσαλέα αντίδραση των συνδικαλιστών και των κομμάτων της Αριστεράς. Τώρα, που έχουν αλλάξει τα πράγματα, η κρουαζιέρα έχει καθιερωθεί στη χώρα μας και η Carnival θεωρεί ότι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει τον παλαιό της στόχο. Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει να αναπτυχθεί στον Πειραιά σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ομίλου έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την παρούσα διοίκηση του ΟΛΠ, προκειμένου να «εισέλθουν» πρώτοι στη νέα βάση κρουαζιέρας που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο Οργανισμός και η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα τρία πλοία του είδους, τελευταίας τεχνολογίας και μεταφορικής ικανότητας άνω των 3.000 επιβατών.

// Πρόγραμμα για την ανακούφιση των οικογενειών του Περάματος, που μαστίζονται από τη φτώχεια, δρομολόγησε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια 12 μηνών και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Περάματος, είναι συνολικού ύψους 320.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

// Με τον νέο χρόνο θα λειτουργήσουν τα πλυντήρια στο Αττικό Νοσοκομείο. Η διοικήτρια Λίτσα Γιαννακάκου, γνωστή και από την επιτυχημένη θητεία της στο Τζάνειο, με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της διαπίστωσε ότι υπήρχαν στις αποθήκες πακεταρισμένα επί 15 χρόνια εξαιρετικής δυνατότητας πλυντήρια για ιματισμό και κλινοσκεπάσματα, που εκτός από πλύσιμο κάνουν και αποστείρωση! Αμέσως έδωσε εντολή να μπουν σε λειτουργία για να τα αξιοποιήσει το νοσοκομείο, που τόσα χρόνια πληρώνει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να πλένονται τα ρούχα έξω!

// Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο κτίριο των Κοινωνικών Δομών Πειραιά, σεμινάριο μαγειρικής για τους εθελοντές των Μονίμων Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης Φτώχειας. Εισηγητές στο σεμινάριο ήταν οι διευθυντές Γαστρονομίας και υπεύθυνοι δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου Κωνσταντίνος Μουζάκης και Ηλίας Ιωσηφέλης, οι αρχιμάγειρες Νικόλαος Δαούτης, Όλγα Μισαηλίδου και Βασιλική Κοτζαμάνη καθώς και ο διαπιστευμένος επιθεωρητής με ISO 22000 Παναγιώτης Χαλουλάκος.


Σχολιάστε εδώ