Η πάπια και η νήσσα

=Για τα του τριφασικού σκανδάλου του Ηλεκτρονικού Πολέμου έχουν γραφεί δεκάδες καταγγελιών. Εμείς εδώ, στο «ΠΑΡΟΝ», κραυγάζαμε από… δεκαετίας σε ώτα μη ακουόντων.

=Περί τα τέλη του 2013 άνοιξε, επιτέλους, η υπόθεση, από τον Εισαγγελέα – ανακριτή κ. Κώστα Σαριώτη, που εκτελεί τακτική ανάκριση, ένθα καλούνται κόσμος και κοσμάκης να καταθέσουν. Ένας εξ αυτών, ο θεωρούμενος βασικός υπόλογος (ανακριτής δεν είμαι και δεν καταδικάζω), ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών κ. Ε. Βασιλάκος. Επί Μεϊμαράκη και Βενιζέλου.

Δεν λες κουβέντα…

=Καταθέτει ο κ. Βασιλάκος για την υπόθεση και αφήνει αιχμές για την ιδιαιτέρα, πρωτοφανή μεταχείριση της αναδόχου εταιρείας SONAK ΑΕΒΕΕ, που θα κατασκεύαζε το υλικό, για την επιλογή της και το κείμενο της σύμβασης (Τσοχατζόπουλος – Κολλίρης).

— Θεωρεί τον Μεϊμαράκη υπόλογο γιατί επέδειξε απαράδεκτη κωλυσιεργία για την απεμπλοκή της, μη παρέχοντας τις αναγκαίες οδηγίες στη ΓΔΑΕΕ. Προσθέτει ότι η απραξία του υπουργού έβλαψε ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον. Αν, λέει, ο υπουργός ενεργούσε ως έδει, η κατάληξη της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική.

— Η εταιρεία SONAK θα έπρεπε να αποκλεισθεί από τον διαγωνισμό από τη ΓΔΑΕΕ (κ. Κολλίρης) διότι προσκόμισε υλικό κατώτερο σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η θρυλική απώλεια

=Στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη «απωλέσθη» ο φάκελος, λέει, τον οποίο ο Βασιλάκος αναζητούσε χωρίς αποτέλεσμα!

=Είναι προφανές, προσθέτει, ότι οι πράξεις και παραλείψεις του κ. Μεϊμαράκη έβλαψαν ανεπανόρθωτα το Ελληνικό Δημόσιο. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μεϊμαράκης δεν διώκεται…

=Οφείλω να επισημάνω, λέει, σε επανειλημμένες οχλήσεις μου προς τον κ. Ε.Μ., μού απάντησε ότι το βασικό έγγραφο του φακέλου (ΦΕΕ) είναι άκυρο.

=Προσθέτει ότι ο κ. Ε.Μ. τού γνώρισε ότι ο πρώην ΥΦΕΘΑ κ. Λαμπρόπουλος είχε αποστείλει επιστολή στον τότε πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Μεϊμαράκης -ή συνεργάτης του- συναντήθηκε με τον κ. Λιακουνάκο για την επίλυση του θέματος (Σ.σ.: Η συνάντηση λέγεται ότι έγινε στις Σπέτσες, σε φιλικό σπίτι προμηθευτή).

=Επαναλαμβάνει ότι η κήρυξη του προμηθευτή ως έκπτωτου ήταν δυνατή ΜΟΝΟ με απόφαση του υπουργού.

=Και προσθέτει: «Σε προφορικές συζητήσεις μαζί του για το θέμα και προτάσεις μου προκειμένου να κηρυχθεί ο προμηθευτής έκπτωτος, δεν μου απάντησε…».

=Απλά σημειώνω ότι, με έγγραφο που έχουμε ανά χείρας (Φ.900/714921/18-Δεκ-09), ο κ. Βασιλάκος ενημέρωσε και τον κ. Ευ. Βενιζέλο για την «απώλεια» του φακέλου.

=Αναφέρει ότι γνώστης της υπόθεσης ήταν και ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Καρράς, που προσπάθησε να την ξεδιαλύνει, ανεπιτυχώς.

=Εις υγεία μας και έτη πολλά.

Η ακραία υποκρισία

=Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επελέγη να εκφωνήσει τον επικήδειο. Το άκρον άωτον της υποκρισίας.

=Γνώριζαν ο προτείνας ή οι προτείνοντες τα αισθήματα του εκλιπόντος προς τον κ. Ευ. Βενιζέλο;

=Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, λοιπόν, των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ, των Ολυμπιακών Αγώνων, των Πολιτιστικών Πρωτευουσών κ.ά., ακούστηκε να «κλαίει» για τον Honest John. Είναι δυνατόν;

=Ο κ. Ευ. Βενιζέλος που, ως ΥΕΘΑ, κάλεσε να συμβουλευθεί τους προκατόχους του κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, ενώ αγνόησε τον πλέον επιτυχόντα υπουργό Άμυνας Γ.Χ. Ούτε ένα τηλεφώνημα. Σήμερα υποκρίνεται τον τεθλιμμένο συγγενή.

=Ο κ. Ε.Β. που, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε έκανε ένα τηλεφώνημα στον Νέστορα, τον Ευπατρίδη, ουδέποτε τον κάλεσε σε ένα συνέδριο, σύναξη, συγκέντρωση του κόμματος, τώρα τον ονομάζει ογκόλιθο του Κινήματος κ.ά., κλαίει την απώλειά του και εκφωνεί μεγαλειώδη και πομφολυγώδη επικήδειο;

=Αιδώς, Αργείοι, Μεσσήνιοι, Αρκάδες, Φιλισταίοι, Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Ποσειδώνα, Περσεφόνη, Ερμή…

=Από εμάς, αιωνία σου η μνήμη, Honest John.

Και η αστεία πλευρά

=Ουδέν σοβαρόν αμιγές γελοίου.

— Ο Γιωργάκης δεν πήγε στην εκκλησία, μη αντέχοντας να ακούει τον Βενιζέλο να εκφωνεί επικήδειο. Πήγε στην ταφή.

ΝΙΜΤΣ

=Συνταγματάρχης ε.α., φίλος της στήλης, με πληροφόρησε ότι στο νοσοκομείο:

— Τοποθετήθηκαν άνετα καθίσματα στον χώρο αναμονής για ραντεβού, όπου άλλοτε ξεροστάλιαζαν ηλικιωμένοι άνθρωποι.

— Δίνεται προτεραιότητα στα εξωτερικά ιατρεία σε δικαιούχους στρατιωτικούς.

=Τα εύσημα στον γενικό διευθυντή, υπτγο – γιατρό κ. Γιάννη Αγγελάκα.

=Σε ερώτημά μου: Γιατί αυτή η προτεραιότητα, μου απάντησε:

— Το νοσοκομείο, κατ’ αρχάς, δημιουργήθηκε για τους βετεράνους.

— Οι ε.ε. και ε.α. αξιωματικοί πληρώνουν για το ΝΙΜΤΣ από ανθυπολοχαγοί μέχρι του χρόνου που θα μεταναστεύσουν στο ΕΠΕΚΕΙΝΑ. Σωστό λοιπόν.

=Εντούτοις, παρών βετεράνος γιατρός σχολίασε ότι προτεραιότητα στην ιατρική έχει η σοβαρότητα της κατάστασης. Σωστό κι αυτό, αλλά όλα αντιμετωπίζονται όταν υπάρχει κατανόηση, ανθρωπισμός και πολιτισμός…


Σχολιάστε εδώ