Η «κόντρα» ΥΠΕΘΑ – Ναυπηγείων Ελευσίνας οδηγεί το ΠΝ σε λύση τύπου «υποβρυχίων»…

Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη αντιπροσωπεία των εργαζομένων με εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, άκουσαν για άλλη μια φορά την πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού, να καταβληθούν, δηλαδή, οι μισθοί των εργαζομένων από τώρα και μέχρι το ΠΝ να παραλάβει τις δύο «χρωστούμενες» πυραυλακάτους, που προβλέπει η συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ναυπηγείου.

Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και κατά βάση συμφωνούν και οι εργαζόμενοι, αλλά διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων, παρότι δεν έχει επιτύχει ούτε καν συμφωνία -ως οφείλει- με τους υποκατασκευαστές των πυραυλακάτων.

Έτσι, το ΥΠΕΘΑ, με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ξεκαθαρίζει τα πράγματα, χαρακτηρίζοντας «ψεύδη» τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση των Ναυπηγείων και τονίζει ότι καμία συμβατική οφειλή δεν υπάρχει σε εκκρεμότητα. Αναφέρει, δε, ότι όσα ισχυρίζεται η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι διεκδικήσεις της από παλαιότερα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ και ΠΝ δεν αναγνώρισαν ως βάσιμες και ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και θα έπρεπε να έχουν παραδώσει στο ΠΝ την πυραυλάκατο «Ρίτσος» ήδη από τον Μάρτιο του 2014. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Εδώ που φτάσαμε η μόνη λύση είναι και πάλι το ΠΝ να αναλάβει τον συντονισμό της αποπεράτωσης των πυραυλακάτων, σε απευθείας συνεννόηση με τους υποκατασκευαστές, χρησιμοποιώντας φυσικά τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων καθώς και τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τη διαδικασία που ακολουθείται με τα υποβρύχια στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Να γιατί, για τους εργαζόμενους, που από τον Αύγουστο έχουν πάρει έναντι μόνο 500 ευρώ, ίσως να είναι η προσφορότερη λύση…


Σχολιάστε εδώ