Επί τω έργω οι ψευδομουφτήδες…

Ο Τζεμίλ Καπζά, μάλιστα, είχε την… τιμητική του δις μια και, εκτός από τον Σερίφ, λίγες μέρες πριν τον επισκέφθηκε και ο Μέτε (που είναι και της… «δικαιοδοσίας του»).Όπως γίνεται αντιληπτό, ο απερχόμενος τούρκος πρόξενος έχει δασκαλέψει πολύ καλά τους δύο «μαθητές του», στην προσπάθειά του να τους επιβάλει σε θεσμικό επίπεδο, εντός της ελληνικής επικράτειας. Να σημειωθεί βεβαίως και η παρουσία των βοηθών… ψευδομουφτήδων σε αυτές τις επισκέψεις. Πρόκειται για τον Φεχίμ Αχμέτ στη Ροδόπη και τον Αχμέτ Χράλογλου στην Ξάνθη, οι οποίοι με την παρουσία τους «προσδίδουν» έναν αέρα οργάνωσης των συγκεκριμένων γραφείων και βεβαίως αποδεικνύουν πως το τουρκικό χρήμα δε φείδεται αν οι προσλήψεις που γίνονται με αυτό έχουν τον σκοπό τους…

***

Λάθος στο λάθος…

Σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε επισημάνει το «φάουλ» του δημάρχου Τοπείρου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του παράνομου συλλόγου «“Τουρκική” Ένωση Ξάνθης». Κάναμε ένα λάθος: Δήμαρχος Τοπείρου είναι ο Θωμάς Μίχογλου. Ο Γιώργος Τσιτιρίδης είναι δήμαρχος Αβδήρων.

Κάναμε και μια παράλειψη: ήταν και ο δήμαρχος Αβδήρων στην τουρκογιορτή!…

***

Επί της παραδόσεως…

Βέβαια, για τον δήμαρχο Τοπείρου, ο συναγελασμός με το τουρκικό παρακράτος είναι προφανώς… παράδοση, μια και ο προκάτοχός του ο κ. Χατζηευαγγέλου δεν άφηνε τουρκογιορτή για τουρκογιορτή που να μην της έκανε την τιμή να παραβρίσκεται.

Απ’ ό,τι φαίνεται κι ο Τσιτιρίδης «παραδοσιακός» τύπος είναι…

***

Μας υποδέχτηκαν

Πιο σημαντικό βεβαίως κι από τα ελατήρια που τους ώθησαν σε αυτήν την «τουρκο-συνεύρεση» -προς άγραν ψήφων- και βλακώδη (ο Χατζηευαγγέλου έχασε το δήμο), είναι το πώς υποδέχτηκαν αυτά τα… παλικάρια στον παράνομο τουρκοσύλλογο.

«Σήμερα, στην οικογενειακή βραδιά της “Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης», είπε ο Οζάν Αχμέτογλου, αντιπρόεδρος του DEB και οικοδεσπότης της βραδιάς, «συναντήσαμε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, συμμετέχοντας στη βραδιά της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, μας έκαναν πολύ ευτυχισμένους. Εγώ τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ. Ας ελπίσουμε να δούμε το συντομότερο δυνατόν κι άλλους δημάρχους της περιοχής μας, όλους τους βουλευτές και τους περιφερειάρχες στη βραδιά της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης»…

***

Τον ακάθιστο…

Συνεχίζει ακάθεκτος το πρόγραμμά του ο τούρκος πρόξενος που τελικά φαίνεται να κρατά το κλειδί της οδού Ιώνων, εντείνοντας μάλιστα τις εμφανίσεις του στα χωριά της Ροδόπης.

Τελευταία επίσκεψη το χωριό Δοκός, με αφορμή το ναμάζι της Παρασκευής.

Μαζί του ο ψευδομουφτής Ροδόπης, αλλά και ο νέος δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριντβάν με τον δημοτικό του σύμβουλο Σινάν Αχμέτ…

***

Μπίζνες στα Βαλκάνια…

Ένας κάποιος πρόεδρος της συνομοσπονδίας «Τούρκων Βαλκανίων-Ρούμελης» είπε πως το «μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζούνε στα Βαλκάνια είναι η εκπαίδευση στα Τουρκικά και το ότι ακόμα και η λέξη «Τούρκος» απαγορεύεται» και τόνισε με νόημα: «Στα Βαλκάνια ζούνε περίπου 2,5 εκατομμύρια Τούρκοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη Βουλγαρία και (προσέξτε) στη Δ. Θράκη».

Όχι στην Ελλάδα, στη «Δ. Θράκη»…


Σχολιάστε εδώ