Επί του πιεστηρίου

Να μη μας δουλεύουν και να μη μας λένε παραμύθια οι κυβερνώντες. Γιατί είναι παραμύθι ότι η Γερμανία θα ξεσφίξει τα λουριά και θα συναινέσει σε ελαφρύνσεις. Όπως μας εξηγούσε έμπειρος κορυφαίος πολιτικός παράγοντας, η Μέρκελ δεν θα ξεφύγει ούτε βήμα από τους όρους των Μνημονίων και των δεσμεύσεων που μας έχουν επιβάλει, γιατί αν κάνει υποχωρήσεις θα φανεί αναξιόπιστη σε όλους τους άλλους και θα δώσει την εικόνα ότι άλλα λέει και άλλα κάνει… Εκτός και αν έχει λαό απέναντι που ξέρει να λέει όχι… Και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ηγέτη του…

Άλλωστε οι Γερμανοί δεν αρκούνται σε αυτά που ήδη έχουν πάρει από την Ελλάδα και τα έχουν κατοχυρώσει. Και το επόμενο βήμα είναι οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες που θέλουν να δημιουργήσουν στη Βόρεια Ελλάδα. Και αν αυτό το επιτρέψει η κυβέρνηση, ανοίγουν οι πόρτες σε Εφιάλτες…

Άλλη μια διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών ότι περάσαμε τον κάβο και βγαίνουμε στο ξέφωτο της ανάκαμψης. Μόνο στο λιανεμπόριο τροφίμων οι πωλήσεις υποχώρησαν πάνω από 5% σε σχέση με το 2013. Μεγαλύτερη μάλιστα είναι η υποχώρηση σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά και ξεπερνά το 10%!

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει πόσο έχει κοστίσει αυτή η πολιτική είναι τα μερίσματα που έπαιρναν τα ασφαλιστικά ταμεία από τα κεφάλαια που είχαν στις τράπεζες. Το 2007 είχαν λάβει περίπου 600 εκατ. ευρώ. Το 2013 δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ! Αυτό είναι το… θαύμα για το οποίο υπερηφανεύονται Σαμαράς και Βενιζέλος.

Υπερηφανεύεται η κυβέρνηση ότι πέτυχε πλεόνασμα και ότι για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια κατατίθεται ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Μόνο που δεν λέει πόσες άγριες περικοπές έγιναν για αυτό το τεχνητό θαύμα. Μια πολύ μικρή γεύση μας δίνει φίλος αναγνώστης που πρόσφατα νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, στη Νέα Ιωνία, για δύο εβδομάδες. Χρειάσθηκε μια αλοιφή. Το νοσοκομείο δεν είχε και αναγκάσθηκε ο ασθενής να πάει να την αγοράσει από φαρμακείο, πληρώνοντας το αντίτιμό της.

Η ένταση που προκαλεί η Τουρκία, ενισχύει -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων- το σενάριο που θέλει τον Αντ. Σαμαρά να κρατάει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Άμυνας μετά την αποχώρηση του Δ. Αβραμόπουλου. Σενάριο για το οποίο έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» προ δεκαπενθημέρου. Έτσι, για να έχετε και τις αποδείξεις, ότι διαβάζοντας την εφημερίδα μας ξέρετε πριν από τους άλλους το τι θα συμβεί.

Γεια σας

***

Τους εξευτέλισε ο Κάμερον!

Ηχηρό χαστούκι ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έβαλε στη χώρα του πρόστιμο 2,1 δισ. ευρώ επειδή ο αγγλικός προϋπολογισμός για το 2015 παραβιάζει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας:
– Δεν έχετε να πάρετε τίποτα!

Ανάλογες φαίνεται να ήταν και οι απαντήσεις της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, που «υπερηφανεύεστε» ότι πετύχατε τους στόχους που έθεσαν τα Μνημόνια, θα πείτε άραγε στην «τρόικα» και, κυρίως, στην κ. Μέρκελ ότι δεν νοείται Ευρώπη δύο ταχυτήτων και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει πράγματι να επιβάλει κυρώσεις στην Αγγλία, στην Ολλανδία και στην Ιταλία; Διαφορετικά, να μη ζητάει από την Ελλάδα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους της, αλλά την τόνωση της οικονομίας της με ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τύπου Μάρσαλ, όπως έγινε με τη Γερμανία μετά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο… Αλλιώς θα κάνετε ό,τι έκανε ο Κάμερον. Θα το τολμήσετε; Η… Ρόδος είναι μπροστά σας.


Σχολιάστε εδώ