Δόθηκαν οι πρώτες άδειες για μπουλντόζες στην «Αγιά Σοφιά»

Με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Ιωάννης Καλαμπόκης, ο δήμος ζητάει από την «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» μια σειρά από νέες μελέτες και διαφορετικά σχέδια ως απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκρίνει τη μελέτη.

Η εταιρεία είχε καταθέσει στις 28 Αυγούστου την υψομετρική μελέτη των περιμετρικών οδών (πεζοδρόμων) του ΟΤ 295 του δήμου, σύμφωνα με τον ν.4277/2014 άρθρο 42 και την επομένη (29 Αυγούστου) τα σχέδια της υψομετρικής μελέτης, με σκοπό την έγκρισή τους.

Σε αντίθεση με τα κόλπα του δήμου, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ και στον επόμενο προϋπολογισμό.

«Εμείς πιστεύουμε στην ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων, βέβαια αυτές οφείλουν να σέβονται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον τους νομικούς κανόνες και τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο εισηγητής του προϋπολογισμού Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Υπάρχει και μια πραγματικότητα που πρέπει να ξέρει ο κόσμος για τον προϋπολογισμό.

Εμείς είμαστε 44 ημέρες διοίκηση. Πριν από 30 ημέρες μάς ήρθε ένα τεφτέρι, χωρίς διπλογραφικό σύστημα. Δηλαδή δεν είναι προϋπολογισμός αυτό το πράγμα, ένα excel που βάζουν και βγάζουν ποσά.

Στην πραγματικότητα ήθελαν να κρατούν σε ομηρία κοινωνικές ομάδες και σε αυτές εντάσσω και τους οπαδούς, φίλους των συλλόγων, που τους έταζαν 20 εκατ. για αυτό το γήπεδο, επτά για το άλλο.

Αυτά θα αλλάξουν κι αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Ιανουάριο του 2015 και το λέω αυτό γιατί θέλουμε να εντάξουμε στον προϋπολογισμό χρήματα για την κοινωνική πολιτική. Για παράδειγμα, για το γήπεδο της ΑΕΚ. Περάσαμε 750.000 ευρώ για την ανάδειξη του Άλσους ώστε να γίνουν παρεμβάσεις, να ανανεωθεί. Αυτό είναι μια σημαντική παρέμβαση. Γήπεδο και Άλσος είναι ταυτισμένα».


Σχολιάστε εδώ