Δημήτρης Αβραμόπουλος κλειδί των εξελίξεων

Χωρίς την καταλυτική αυτή παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα ελάμβανε χώρα το Συνέδριο της ΝΔ, απαρτιζόμενο από 5.000 συνέδρους και η Ντόρα Μπακογιάννη θα κατήγαγε ΘΡΙΑΜΒΟ κυμαινόμενο μεταξύ 65% και 70%, αφού τόσο περίπου ήταν το ποσοστό των συνέδρων που τη θεωρούσαν καταλληλότερη για το διεκδικούμενο αξίωμα.

Δεύτερον, ότι ο Σαμαράς προσέφερε στον Αβραμόπουλο, αντί του μάννα, χολή! Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με καραμπινάτη ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ. Όταν ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός -με τον τρόπο που έγινε (πλάτες της Μέρκελ, των ελίτ, του γερμανικού Τύπου με δημοσιεύματα μάλιστα ΚΑΙ στην ελληνική, καθώς και των εξωνημένων δημοσιογραφικών παπαγαλακίων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα… συσκότισης)- στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου του 2012, διόρισε ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ υπουργό Εξωτερικών τον Αβραμόπουλο, ο οποίος ήταν άλλωστε και διπλωμάτης ολκής και το εδικαιούτο.

Από τότε άρχισε η μεθοδική αποδόμηση και εξουδετέρωσή του. Πρώτη -και σημαντική- ενέργεια απολάκτισής του ήταν η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών. Το απαίτησε ο φαιδρεπιφαίδρως εξουσιομανής στωμύλος Βενιζέλος, το άτομο δηλαδή που εκπροσωπεί υποτίθεται το ΠΑΣΟΚ, έχοντας υποστηρίξει μέχρι στιγμής τους «58», την Ελιά και την ταυτολογική «Δημοκρατική Παράταξη». (Εγράφη: «Η Δημοκρατική Παράταξη ”Δημοκρατική Παράταξη”»)! Και το απαίτησε, προς μέγιστη αγαλλίαση του Σαμαρά, για να το αναλάβει εκείνος, μολονότι άκρως αδαής -και καταστροφικός, όπως ήδη απεδείχθη- αναφορικά με την εξωτερική πολιτική. Ο Αβραμόπουλος ανέλαβε αμέσως το υπουργείο Άμυνας καθόλου αγόγγυστα, αλλά χωρίς να φανεί ίχνος της αγανάκτησής του.

Η πρώτη ενέργεια του εορτάζοντος σήμερα υπουργού ήταν εξόχως ΘΕΣΜΙΚΗ και ολοφάνερα υποτιμητική για τον δικτατορίσκο Σαμαρά, ο οποίος, αντί να συνομιλεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον καθυβρίζει συνεχώς. Ο κ. Αβραμόπουλος, λοιπόν, κάλεσε την Τρίτη στο υπουργείο του τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με την αρμόδια συνοδεία του και, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και ανωτάτων αξιωματικών, τον ενημέρωσε για τα αμυντικά προβλήματα της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας -διατηρεί το αξίωμά του μέχρι το τέλος του μηνός- δεν αμέλησε, ενώ η ενημέρωση της ομάδας Τσίπρα συνεχιζόταν επί δύο και πλέον ώρες, να παραστεί στις 11 στον Άγιο Διονύσιο όπου ετελείτο η νεκρώσιμη ακολουθία για τον θάνατο του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, επιφανούς στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και αντιπροέδρου της κυβερνήσεώς του, χώρια η ηρωική αντιχουντική του δράση τα χρόνια της δικτατορίας που του κόστισε εξορίες, φυλακίσεις και απάνθρωπα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Όταν το φέρετρο του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, κατέβαινε με μουσική υπόκρουση τα σκαλοπάτια του Αγίου Διονυσίου, τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές πρωθυπουργού, κατά διαταγήν Αβραμόπουλου, στο σκήνωμα του εκλιπόντος. Προσθέτω ότι κατά την ταφή σε οικογενειακό τάφο στο κοιμητήριο του Ζωγράφου παρίσταντο ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί κλάδων.

Ο πανικός και η καχυποψία του Σαμαρά που βλέπει εχθρούς ακόμα και εκεί που έχει μερικούς φίλους συνεχίζεται. Τρέμει, βέβαια, πρωτίστως τον Αβραμόπουλο. Γι’ αυτό τον έστειλε στην Ευρωβουλή και μάλιστα με ειδικές εντολές σε έναν εκ των προστατών του, τον αξιοθρήνητο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Κομισιόν. Δεν θα μιλήσω για πρώην μεγαλοαπατεώνες που μετέχουν στο νέο Επιτροπάτο, όπως τον εκ Βρετανίας Τζόναθαν Χιλ, Επίτροπο για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και λομπίστα άλλοτε του City, που διετέλεσε στέλεχος δύο πετρελαϊκών εταιρειών! Θα μιλήσω για τον… άτυχο (;) Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ουδόλως άτυχος είναι, αλλά ΘΥΜΑ του διδύμου Σαμαρά – Γιούνκερ.

Ο δεύτερος του ανέθεσε, εκτός από τον ευαίσθητο τομέα της Μετανάστευσης, και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας που θα έπρεπε να αναλάβει ούγγρος επίτροπος. Ο καταχθόνιος μάλιστα Γιούνκερ, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα», αποφάσισε να στείλει πακέτο τον Δ. Αβραμόπουλο και τον κύπριο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στην Αφρική. «Προκειμένου» -άκουσον, άκουσον!- «να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού Έμπολα». Στο στόμα του λύκου τούς στέλνει ο τρισάθλιος!

Καταλήγω όπως άρχισα. Με πρόβλεψη δηλαδή. Πρόβλεψη, αλλά και σύσταση στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, εάν μου το επιτρέπει. Να κάνει μικρής διάρκειας υπομονή, προσέχοντας φυσικά να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.

Μετά από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, που ΔΕΝ θα αργήσουν, να πετάξει στα μούτρα του Γιούνκερ τα αξιώματά του και να επιστρέψει στην πατρίδα του για να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.


Σχολιάστε εδώ