Αποστολικά και… άλλα

=Κάποιοι νομίζουν ότι με το να λένε ότι θα διαγράψουν το χρέος θα το πετύχουν. Όπως και με το να λένε ότι είναι αριστεροί, οι αγρότες θα κρατούν με το δεξί τους χέρι το στυλό της διαγραφής.

=Να πούμε χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και τις Δήμητρες, όπως και στη Θεσσαλονίκη μας σήμερα, που γιορτάζουν.

=Η τελευταία παρέλαση. Την άλλη θα τη βλέπουν με κιάλια οι σημερινοί υπουργάδες.

=Τι αχάριστη η Σελήνη, κατά κόσμο Ελένη Κούρκουλα, που δήλωσε ότι όλοι μας κρύβουμε έναν μικρό Τσοχατζόπουλο μέσα μας. Εννοεί πως ο (συνταγματάρχης) Ευάγγελος -κατά τους Γιωργάκηδες- κρύβει κι αυτός έναν Άκη.

=Τελικά οι ΠΑΣΟΚοι στις κηδείες μαζεύονται για να κλείνουν ραντεβού με τον χάροντα των εκλογών.

=Συνταγματάρχη Ευάγγελε, το τι σου σούρνουν, μόλις ο ένας ΠΑΣΟΚος βρει δεύτερο σύντροφό του, δεν περιγράφεται. Το «σήκω να φύγεις» είναι η ηπιότερη έκφραση.

=Για ποιον πρώην υπουργό λένε ότι όταν έχει διαστήματα σιωπής στα τηλεοπτικά παράθυρα η συζήτηση μαζί του είναι εξαιρετική;

=Ο καημένος ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι δυνατόν να πάει με τον Πάνο Καμμένο; Ξεκαβάλα, Σταύρο, ξεκαβάλα, γιατί θα χάσεις όχι μόνο το άλογο, μα και τη σέλα.

=Όλοι ασχολούνται με τη βιωσιμότητα του χρέους. Με τη δική μας, ουδείς, δυστυχώς.

=Αγαπητή κυβέρνηση, μην αφήνεις αυτό που δεν μπορείς να κάνεις να αναμειχθεί με αυτό που μπορείς να κάνεις.

=Κάποιοι υπουργοί, και είναι πολλοί, η αλήθεια να λέγεται, επειδή δεν μπορούν να βρουν τις λύσεις, θαυμάζουν τα προβλήματα.

=Όσο μπόι του λείπει τόση κακία κουβαλάει μέσα του ο πρώην καταλληλότερος Σημίτης. Ούτε στην κηδεία του Χαραλαμπόπουλου δεν πήγε.

=Αγαπητέ φίλε, μείνε αυτός που είσαι γιατί δεν μπορείς να γίνεις χειρότερος. Ποιος βουλευτής το είπε στον πρώην αρχηγό του;

=Στην εποχή του μπαμπά, το 0+0 έκανε 14. Στην εποχή του υιού Κούλη, οι απολύσεις βαφτίζονται μετατάξεις, οι μειώσεις μισθών αποκαλούνται αυξήσεις και η αναλγησία για τα προβλήματα της κοινωνίας βαφτίζονται ενδιαφέρον. Βρε, ουστ από ‘δω!

=Όταν ήρθε η ώρα να περπατήσει η χώρα, ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχαν πόδια.

=Όσες ρυθμίσεις και να κάνετε, όσες δόσεις και να φτιάξετε, όταν δεν υπάρχουν φράγκα στις τσέπες, δεν θα εισπράξετε φράγκο.

=Ουκ αν λάβοις από ρυθμιζόμενο και ξαναρυθμιζόμενο οφειλέτη.

=Ρώτησα φίλο μου, δημοσκόπο, τον πιο έγκυρο για πολλούς, αν βρίσκει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Βεβαίως, μου απάντησε, αλλά πρώην. Τώρα πού βρίσκουν το 5% οι δημοσκόποι είναι όντως ένα θαύμα.

=Φίλος μου, γιατρός, ακούγοντας τον αναπληρωτή υπουργό να δηλώνει ότι είναι έτοιμοι για τον Έμπολα, μου είπε το καταπληκτικό. Είναι έτοιμοι, αρκεί να μην έρθει. Θεέ μου, φύλαξέ μας και από τον ιό Έμπολα αλλά και από τον Έμπολα των αυτοκτονιών που, αν δεν κάνω λάθος, ξεπέρασαν τις 4.500 τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

=Από το να υπάρχει το φέρετρό μου στο σημερινό ευρώ, προτιμώ τη φάτσα Λαφαζάνη στο πεντοχίλιαρο, κύριε Μητσοτάκη.

=Με λάθος πολιτικές θέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη χτυπάτε με τα λάθη σας τα λάθη των άλλων.

=Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, κύριε Μαζιώτη.

=Καμιά φορά το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολιτικές, αλλά και τα νούμερα-πρόσωπα που καλούνται να τις εφαρμόσουν.

=Στην Ελλάδα οι πάμπλουτοι διασκεδάζουν με την ανία τους και οι πολιτικοί με την παράνοια.

=Γιάννα Παρθενοδασκαλοπούλου και τα παντεσπάνια στα τραπέζια…

=Η γεροντική άνοια από ποια ηλικία χτυπά, γιατρέ μου;

=Να προσέχουν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το παρελθόν μιλάει… Η σιωπή είναι χρυσός, πάντα…

=Και στα Ίμια, κατά την τότε κυβέρνηση, το ελικόπτερο έπεσε από λάθος… Έτσι και κατά την κυπριακή κυβέρνηση, για τα νέα Ίμια, το εκπαιδευτικό διθέσιο έπεσε… πάλι από λάθος. Με λάθη γράφονται οι προδοσίες και δη οι εθνικές με εγκληματικά…

=Αγαπητέ καγκελάριε, μπορεί να έγινες ό,τι έγινες στην Ευρώπη -σιγά τα λάχανα, εδώ που τα λέμε-, αλλά στην Κύπρο γίνεται ένα νέο ’74 και εσύ ως υπουργός Άμυνας ή δεν το έχεις καταλάβει ή δεν θες να το καταλάβεις. Αγνοείτε όλοι σας ότι το επόμενο θύμα είναι η Κρήτη. Ξυπνήστε ωρέ…

=Αντί να ασχολείστε με τα Μνημόνια και τα σκισίματά τους, δεν ασχολείστε λίγο με τα ξεσκίσματα που μας κάνουν οι τουρκαλάδες… στην Κύπρο… Αλήθεια, που είναι το ενιαίο αμυντικό δόγμα, που
είναι οι πύραυλοι και η αντιπυραυλική προστασία;

Των Δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ