Φοβούνται την πόλωση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αλ. Παπαρήγα, στην παρέμβασή της στη Βουλή κατά τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο ΚΚΕ γνωρίζουν και έχουν πικρή εμπειρία από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 (έχασαν το μισό σχεδόν της εκλογικής τους δύναμης προς τον ΣΥΡΙΖΑ) ότι αριστεροί ψηφοφόροι είναι πιθανόν να επιλέξουν το «μικρότερο κακό» του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Έτσι, με βάση αυτή τη γραμμή άμυνας, το ΚΚΕ χρεώνει με ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια να στηθεί ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού και είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ν. Σοφιανός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον επιχειρούμενο -και από επιχειρηματικούς κύκλους- χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα της θέσης του Περισσού:

«Επειδή γίνεται μια συζήτηση για τους κουμπαράδες που ανοίγουν και για το αν υπάρχουν και ποιοι στους γάμους, να θυμίσουμε ότι ανοιχτές σχέσεις με επιχειρηματικούς κύκλους έχει και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Τους συναντά ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντούν επιχειρηματίες στα υπουργεία, συναντά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίες στον ΣΕΒ, στο αμερικανικό επιμελητήριο. Η συζήτηση ότι γίνεται και εξαγορά για να εκφραστούν προφανώς συμφέροντα τα οποία είτε θέλουν εκλογές είτε δεν θέλουν, έχει να κάνει, κατά τη γνώμη μας, με το να καλύψει ότι αυτή η πολιτική που υλοποιείται σήμερα κάποιους συμφέρει, για κάποιους δουλεύει».

Σε κάθε περίπτωση στο ΚΚΕ επιδιώκουν με κάθε ευκαιρία να καταστήσουν διακριτή την παρουσία τους στο πολωμένο πολιτικό σκηνικό και έτσι οργανώνουν συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, αφού τα έμπειρα στελέχη του κόμματος βλέπουν με ανησυχία ότι τα ποσοστά του ΚΚΕ και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι καθηλωμένα γύρω στο 5%, ποσοστό που είναι φυσικό ότι θα συμπιεστεί στην πολωτική πορεία προς τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ