Συκοφαντίας το ανάγνωσμα από τους καταρρέοντες

Θυμίζω τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις της άσοφης Σοφίας Βούλτεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει… «ένοπλες συνιστώσες» (!) και ότι η επικείμενη εκλογική διαδικασία -αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει το ευκρινέστατα πιθανολογούμενο αποτέλεσμά της-, θα επισύρει «τραπεζική κατάρρευση»! (Πρώτος διδάξας ο ίδιος ο Σαμαράς, συνεπικουρούμενος και από τον παγκοίνως θεωρούμενο ως φαφλατά Άδωνη Γεωργιάδη).

Θυμίζω επίσης την ψευδέστατη και άκρως συκοφαντική ρήση, την οποία τσαμπούνησε προ ημερών ο -φαυλεπίφαυλος και μωροφιλοδόξως επιδιώκων τη δημοσιότητα- Πάγκαλος, ότι… «το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε στη Marfin τρεις ανθρώπους»! (Το ποιοι τους έκαψαν είναι οφθαλμοφανές. Εκείνοι που είχαν κάθε συμφέρον να μη μαζεύεται διαμαρτυρόμενο πλήθος στο Σύνταγμα. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε σε μέγιστο βαθμό μετά από το στυγερό αυτό έγκλημα). Εκτός από τα προαναφερθέντα εκ μέρους του… Πάν-καλου, το εν λόγω μοχθηρό και συμπλεγματικό υποκείμενο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τα… αστέρια της ΝΔ που οσμίζονται δήθεν φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό, της σαφούς αυξήσεως της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ ένεκεν…

Ταυτόχρονα συνεχίζεται απτόητη η κουβέντα για την ανεύρεση των 180 βουλευτών που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία της συγκυβέρνησης, ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφού θα έχει κερδίσει χρόνο με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ελπίζουν, ματαιοπονούντες, οι μνημονιακοί φωστήρες.

Το 1965 υπήρξαν εξωνημένοι βουλευτές από φίλους του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου. Αυτό δεν το αμφισβητεί πια κανένας. Σήμερα η κατάσταση είναι απείρως τραγικότερη από τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Θα επιδιωχθεί, επομένως, εξαγορά συνειδήσεων -άσχετα αν πετύχει ή αποτύχει- με ποσά των διάφορων ελίτ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ουδόλως μάλιστα ευκαταφρόνητα. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη κάλεσε σε… απολογία τον Πάνο Σκουρλέτη, εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αναφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγουν εδώ και μέρες αμέτρητες ιστοσελίδες. Ορθώς έπραξε ο κ. Σκουρλέτης, σε αντίθεση με τη μονομερή κ. Κουτζαμάνη, η οποία προκάλεσε με την ενέργειά της αυτή πανηγυρισμούς στους κόλπους της συγκυβέρνησης. Μιας συγκυβέρνησης ανδρεικέλων και ανδραπόδων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, άριστη νομικός, αναφερόμενη στην εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησε να περιληφθεί στην εισαγγελική έρευνα και ο Αντώνης Σαμαράς. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αποστομωτικά: «Να κληθεί από τον Εισαγγελέα για να προσδιορίσει ποιοι ήταν αυτοί οι 180 βουλευτές που ήταν διαθέσιμοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014». Σημειώνω υποβοηθητικά ότι κατά την πρόσφατη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, με… αντ’ αυτού τον άλλοτε τσεκουροφόρο Βορίδη, 131 βουλευτές καταψήφισαν. Για λόγους ανωτέρας ανάγκης θα κλείσω το σημερινό άρθρο με το ακόλουθο υστερόγραφο:

Με συνέχει άφατη και τεράστια ψυχική οδύνη. Πενθώ για τον θάνατο του σεβαστού και προσωπικού γκαρδιακού μου φίλου Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, θάνατο που τον πληροφορήθηκα τηλεφωνικά το απομεσήμερο της Πέμπτης.

Ο Γιάννης, ή Μπαρμπαγιάννης τρυφερά και χαϊδευτικά για μερικούς, σημαντικότατο δημόσιο και εκτιμώμενο πρόσωπο από εχθρούς και φίλους, που γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1919 -ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε γεννηθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 1919, ανήκαν δηλαδή και οι δύο στο ίδιο ζώδιο, μολονότι τόσο διαφορετικές ψυχοδιανοητικές προσωπικότητες-, έφυγε από τον μάταιο αυτόν κόσμο πλήρης ημερών, έχοντας χάσει μάλιστα πριν από οκτώ περίπου μήνες και την όρασή του. Γεγονός που οφείλεται πιθανότατα σε όσα υπέστη επί δικτατορίας, λόγω της έντονης αντιδικτατορικής του δράσης: Εξορίες, φυλακίσεις, γροθοπατινάδες και κλοτσοπατινάδες τις νύχτες στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Στο διπλανό κελί στο ΕΑΤ-ΕΣΑ είχαν φέρει και βασάνιζαν τον γιο του, Γιώργο, για να αποκηρύξει τον πατέρα του. Εκείνος, όμως, ποτέ δεν τον αποκήρυξε.

Ο αγαπημένος μου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος θα μείνει στην Ιστορία. Όχι για τη σωρεία παρασήμων που του είχαν απονεμηθεί στις πλείστες φάσεις του δημόσιου βίου του. Ούτε μόνο για τα επιτυχημένα υπηρεσιακά ταξίδια του στο εξωτερικό, τις εξαιρετικές αγορεύσεις του στη Βουλή των Ελλήνων και την εκτυφλωτική ομορφιά του, που, είμαι σίγουρος, θα ήταν αιτία να τον ερωτευθούν πάμπολλες γυναίκες, ακόμα και σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Το σημαντικότερο, όμως, από όλα είναι, κατά την κρίση μου, ότι θα μείνει στην Ιστορία ως Ο ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΙΜΙΩΝ, ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


Σχολιάστε εδώ