Στην τελική ευθεία η έκδοση οικοδομικής άδειας για ΑΕΚ!

«Είμαστε μέσα στο έτος, όχι στο χρονοδιάγραμμα, για να είμαστε ακριβείς. Όταν παρουσιάζαμε τα χρονοδιαγράμματα, τα παρουσιάζαμε ως ιδανικά αναμενόμενο σενάριο. Δηλαδή, σας θυμίζω ότι η νομοθετική ρύθμιση ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο και επειδή πέσαμε σε εκλογές, το ΦΕΚ βγήκε 2 Αυγούστου», εξήγησε ο Ανδριόπουλος και συνέστησε υπομονή στον κόσμο, όπως έκανε έως τώρα.

Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ακόμα περισσότερο από τις αντιδράσεις εκείνων που θέλουν να βάλουν εμπόδια στην κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Θεωρούν πως έχουν κυριευθεί από νευρικότητα και γι’ αυτό εξαπέλυσαν επίθεση ακόμα και στη Ρένα Δούρου.

«Η Ρένα χωρίς φρένα στον δρόμο του Σγουρού», ανέφερε ο τίτλος της ανακοίνωσης που εκδόθηκε και ουσιαστικά έριχνε το γάντι στην περιφερειάρχη Αττικής. Με αφορμή τη στάση της στο θέμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της συνάντησής της με τον Γιάννη Αλαφούζο. «Έμπρακτη απάντηση έδωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην από 2/10 ανοιχτή επιστολή μας και στο αίτημά μας να παρέμβει υπέρ της πράξης 381/2014 του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία μπλοκάρεται η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και η έγκριση της επιχορήγησης με 7 εκ. ευρώ στον μεγαλοκαπιταλιστή Αλαφούζο για το έργο «Αναβάθμιση του γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας». Υπενθυμίζουμε ότι ο πυρήνας του σκεπτικού της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζει ότι δεν μπορεί η περιφέρεια να ασκήσει κρατικές αρμοδιότητες, αν δεν μεταβιβαστούν σ’ αυτή οι απαιτούμενοι πόροι σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος», ανέφεραν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας, που θεωρούν ότι η Δούρου διαφοροποιεί τη στάση της στο θέμα της «Αγιά Σοφιάς».

«Σημειώναμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι τυχόν θετική έκβαση της επιχορήγησης Αλαφούζου θα χρησιμοποιηθεί ως πρόκριμα από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη και για τη δική του χρηματοδότηση με 20 εκ. ευρώ από την περιφέρεια. Η κυρία περιφερειάρχης ξεκαθάρισε με τη στάση της ότι δεν έχει σκοπό να θέσει εμπόδια στις αδηφάγες ορέξεις μεγαλοκαπιταλιστών να απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Εξάλλου, δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης που εκφράζουν την πλευρά Αλαφούζου, τα οποία δεν διαψεύστηκαν, καταγράφουν την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει σε κάθε περίπτωση τη χρηματοδότηση του έργου», πρόσθεσε το συντονιστικό όργανο των κατοίκων που αντιδράει στην κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».

«Δεν είναι πάνω από 100», λένε όσοι θεωρούν ότι ξέρουν τι συμβαίνει με τις αντιδράσεις. Ακόμα και έτσι να είναι, μέσα στους αντιδρώντες είναι και ο δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος. Μόνο που οι πληροφορίες προαναγγέλλουν την άμεση έκδοση της οικοδομικής άδειας και συνεπώς την έναρξη των έργων. Αυτός είναι και ο στόχος των «κιτρινόμαυρων». Να προσπεράσουν τον σκόπελο ενδεχόμενων προσφυγών στο ΣτΕ μέσα από την επικράτηση στα προσωρινά μέτρα και την αναμονή εκδίκασης της κύριας αγωγής. «Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να προχωράμε κανονικά», όπως υπογράμμισε και ο Ανδριόπουλος.


Σχολιάστε εδώ