Στην πράξη, κύριε γενικέ…

– Ο Εισαγγελέας τι κάνει; Δεν θα παρέμβει σε αυτό το σκάνδαλο;

– Ο κορυφαίος συνεργάτης του κ. Δ. Αβραμόπουλου, ο αρχιτέκτων των Σ.Ν. που υπεβλήθησαν τελευταία αλλά και ο βασικός χειριστής θεμάτων υλικού (σας τον παρουσίασα λεπτομερώς προ 20ημέρου), γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, κ. Πολ. Αδαμίδης προέβη στην παρακάτω σημαντική δήλωση: «Πρέπει να ενισχύσουμε, οπωσδήποτε, τις κρατικές αλλά, ιδιαιτέρως, τις ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες, οι οποίες προσφέρουν, έχουν ανάγκη ανάπτυξης, απασχολούν προσωπικό και πληρώνουν φόρους. Οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ.: εννοεί τα μέλη του ΣΕΚΠΥ) δεν είναι λιγότερο πατριώτες από αυτούς που κόπτονται υπέρ της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας».

– Σπουδαία αυτά που είπατε, κύριε γενικέ, και ελπίζουμε μερικοί να βγάλουν τις ωτοασπίδες τους και να ακούσουν.

– Ας έρθουμε, όμως, στα τρέχοντα, στα σημερινά…

– Στο φύλλο της 21/9/14 είχαμε αναφέρει εντός πλαισίου και με τον τίτλο «Φρικτό!» τα του κραυγαλέου σκανδάλου της επισκευής ενός Ε/Π PUMA της ΠΑ στην Ισπανία (ενώ υπήρχε ενταύθα δοκιμασμένη ιδιωτική εγκατάσταση) με ΠΥ 1,25 εκατ. ευρώ, χρόνο έξι μήνες, που τελικά κοστολογήθηκε… 3,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε μετά από… τρία χρόνια.

– Μας διαβεβαίωσαν ότι η ΠΑ πίεσε και το κόστος κατέβηκε στα 2,2 εκατ. ευρώ. Λαμπρά… Το σκάνδαλο, όμως, υπάρχει…

– Ελπίζω να το διαβάσατε, κύριε γενικέ. Τίποτα δεν αφήνετε εσείς, όπως ξέρω.

– Ακολούθησε μια ολοσέλιδη καταγγελία κυριακάτικης εφημερίδας για το θέμα.

– Ουδείς συνεκινήθη για να κάνει μια ενδελεχή και λεπτομερή ενημέρωση των… χαχόλων πολιτών που πληρώνουν φόρους για την άμυνα.

– Και δεν φτάνει αυτό, αλλά οι «αρμόδιοι», αντί να στραφούν για την επιθεώρηση των υπόλοιπων ελικοπτέρων στον, δοκιμασμένο ήδη, ιδιωτικό φορέα (σ.σ.: αυτόν που πληρώνει φόρους, απασχολεί προσωπικό εν μέσω ανεργίας και έχει ανάγκη ανάπτυξης, όπως δηλώσατε…), την αναθέτουν πιλοτικά* (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) στο ημιθανές ΚΕΑ και την ΕΑΒ. Απεφάσισαν να εξοντώσουν μια εταιρεία. Και υπάρχει λόγος να το κάνουν. Από μακριά «βρωμάει» η υπόθεση αυτή. Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Γι’ αυτό και πρέπει άμεσα να επέμβει ο Εισαγγελέας.

* Για τους μη γνωρίζοντες, πιλοτικά σημαίνει: ερευνώ, πειραματίζομαι, ψάχνω, χωρίς να είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα, το κόστος και τον χρόνο περάτωσης.


Σχολιάστε εδώ