Στα ενδότερα των ομάδων
– Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε τη στήριξή του στον Κλαούντιο Ρανιέρι παρά τη συγκομιδή μόνο ενός βαθμού έπειτα από τρεις αγώνες στα προκριματικά του Euro 2016 και, μάλιστα, έπειτα από δύο σερί εντός
έδρας ήττες. Κάτι που είχαμε να δούμε σε επίπεδο Εθνικής από το 1999 όταν ο Άνχελ Ιορντανέσκου τα έκανε μπάχαλο και προκάλεσε τις εντός έδρας ήττες από τη Νορβηγία (0-2) και από τη Λετονία (1-2).
– Στο δεύτερο ματς, βέβαια, καθόταν στον πάγκο ο Βασίλης Δανιήλ, αλλά ο επονομαζόμενος και «προφήτης» του ελληνικού ποδοσφαίρου την πάτησε από τα απόνερα του Ρουμάνου. Το πέρασμα του Ιορντανέσκου πλήρωσε η Εθνική και επί Δανιήλ, ο οποίος παρέδωσε τελικά τη σκυτάλη στον Ότο Ρεχάγκελ και έτσι άλλαξε η ροή της ιστορίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
– Όπως αλλάζει αρνητικά με την παρουσία του Ρανιέρι, τον οποίο εξακολουθεί να στηρίζει ο Σαρρής επειδή του λείπουν τα χρήματα της
αποζημίωσης σε περίπτωση διαζυγίου και διότι στερείται εναλλακτικού πλάνου. Έτσι, εξακολουθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο για να δικαιολογήσει την επιλογή του παρά το γεγονός ότι εξαρχής υπήρχαν αντιδράσεις για τον Ιταλό.
– «Πήραμε βιογραφικά από 10-15 προπονητές και η καλύτερη επιλογή ήταν ο κ. Ρανιέρι. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι άλλοι προπονητές που δεν είχαν το βιογραφικό του κ. Ρανιέρι ζητούσαν τα τριπλάσια και τα τετραπλάσια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Για ποιο βιογραφικό μιλούσε, ασφαλώς γνωρίζει μόνο ο ίδιος.
– Διότι για έναν προπονητή δεν παίζει ρόλο μόνο το πού έχει δουλέψει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά και τι επιτυχίες έχει να επιδείξει. Επί της ουσίας ο Ιταλός έχει να καυχιέται για δύο κύπελλα και ισάριθμα σούπερ καπ, που μόνο ως σημαντικές επιτυχίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
– «Όταν ήρθε στην Ελλάδα και συζητήσαμε, μου είπε ότι θέλει να φέρει το δικό του επιτελείο. Υπήρχε η θέση του τεχνικού διευθυντή με τον κ. Φύσσα, αλλά ο προπονητής μάς είπε ότι προς το παρόν δεν θέλει κάποιον. Στη συνέχεια του ανέφερα ότι υπάρχει η επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος εάν σταματήσει, θα τον βάλουμε σε κάποιο πόστο. Μας είπε ότι σε αυτή την περίπτωση προτιμάει να έχει μια συνεργασία με τον κ. Καραγκούνη», πρόσθεσε ο Σαρρής για τον προπονητή, που δείχνει με τις επιλογές του ότι επαναφέρει την Εθνική ομάδα στα πέτρινα χρόνια.
– Το άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι ο Σαρρής λέει ψέματα και το πράττει εν γνώσει του. Άρα, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, διότι όποιος καλύπτει τα λάθη του με άλλα λάθη και αρνείται να δει την αλήθεια, τότε δεν μπορεί να βρει και τρόπο να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
– «Δεν ξέρω εάν επηρεάζει τον κ. Ρανιέρι ο κ. Καζιάνης για τη στελέχωση των μικρών Εθνικών ομάδων. Από τα άτομα που είχε προτείνει ο κ. Ρανιέρι δεν έχει μείνει κανείς με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Βέβαια, είπαμε ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί και ότι πρέπει να δούμε τι άλλο φταίει. Είχαν έρθει είκοσι βιογραφικά, τα οποία αξιολόγησε ο κ. Ρανιέρι και ύστερα από δέκα ημέρες έκανε τις εισηγήσεις του», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ και υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν ο Βασίλης Τζαλακώστας ήταν κουμπάρος του Γιώργου Καζιάνη.
– Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Σαρρής αναφέρθηκε πολλές φορές σε δημοσιεύματα του παρελθόντος, όπως η υπόθεση του διασυρμού που υπέστησαν οι Νέοι από την Ελβετία με 10-0, αλλά και τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν κάποιοι πιτσιρικάδες.
– «Ρώτησα γιατί επιλέξαμε τον κ. Τζαλακώστα και η απάντηση ήταν ότι ξέραμε πως η Εθνική Νέων ήταν απείθαρχη και αυτά τα παιδιά ήταν ατίθασα. Εάν θυμάμαι καλά, ο κ. Παχατουρίδης δεν καλούσε τον Τάσο Δώνη. Είχε γραφτεί. Το σκεπτικό του κ. Ρανιέρι ήταν να βάλουμε έναν προπονητή μεγαλύτερο σε ηλικία, μήπως μπορέσει και τιθασεύσει αυτά τα παιδιά. Εγώ δεν ξέρω ότι ο κ. Τζαλακώστας είναι κουμπάρος με τον κ. Καζιάνη», είπε ο συνήθως διαβασμένος Σαρρής, που αγνοούσε όσα γράφονται στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες από τον περασμένο Αύγουστο.
– Εκείνη την ώρα, βέβαια, έπρεπε να ερωτηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ και για την επιλογή του Δημοσθένη Κάβουρα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομοσπονδία για την Εθνική Γυναικών, αν και προπονητικά η καριέρα του εξαντλήθηκε στη Χίο, κατά σύμπτωση στην ίδια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων που κάνει κουμάντο ο Σαρρής. Αλλά δεν υποβλήθηκε τέτοια ερώτηση στον γιατρό από τη Χίο, επειδή διακυβεύονταν πολλά εκείνη τη στιγμή.
– Με άλλη διοίκηση δύσκολα θα φτάναμε σε τέτοιο αγωνιστικό διασυρμό και πολύ περισσότερο θα αποφεύγαμε τα ρεζιλίκια σε ξενοδοχεία, γήπεδα και αεροδρόμια. Όπως, άλλωστε, λέει και ο λαός, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
– Με τον Βασίλη Γκαγκάτση έχουν διαφωνήσει πολλοί, αλλά όλοι του έβγαζαν το καπέλο για τον τρόπο που χειριζόταν το κεφάλαιο «Εθνικές ομάδες»! Το τωρινό κρούσμα στους Νέους γυρίζει τη μνήμη πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια του Κώστα Τριβέλλα.
– Επί ημερών Γκαγκάτση, η Εθνική ομάδα έμενε μακριά απ’ όλα. Προστατευόταν σαν κάτι ιερό. Γι’ αυτό και δεν υπήρχαν επεισόδια και κόντρες.
– Με τον Βασίλη Γκαγκάτση η Εθνική αποτελούσε κάτι ιερό για όλους! Ίσως και να έπαιξε ρόλο η παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο. Αλλά ακόμα και ο Γερμανός να ενέπνευσε τους παράγοντες της ΕΠΟ, η ουσία δεν αλλάζει.
– Στεκόμαστε στα χρόνια του Βασίλη Γκαγκάτση, διότι τότε δεν υπήρχε περίπτωση να πει ο ομοσπονδιακός προπονητής ότι απαγορεύεται η παρουσία παραγόντων στο αεροπλάνο της Εθνικής και να γίνει θέμα. Ο λόγος του προπονητή ήταν νόμος για την ΕΠΟ στα χρόνια του Γκαγκάτση και γι’ αυτό όλοι οι διεθνείς εκείνης της περιόδου εξακολουθούν ακόμα να του πλέκουν το εγκώμιο ανεξάρτητα από τη φανέλα που φορούσαν στο
πρωτάθλημα.
– Ενώ τώρα ο Σαρρής λέει ότι στηρίζει τον Ρανιέρι, αλλά έστειλε και 7-8 νοματαίους στο Ελσίνκι, αν και ο Ιταλός επιθυμούσε τη συνοδεία πέντε ατόμων. Τότε δέχθηκε ακόμα και προειδοποιήσεις για να πληροφορηθεί ποιος κάνει κουμάντο και εν τέλει ταξίδεψαν με την αποστολή όλοι όσοι το επιθυμούσαν. Γι’ αυτό αποκλείεται να γιατρευτούν οι πληγές της Εθνικής ομάδας.