Να πούμε την αλήθεια στον λαό

Δεν υποτιμούν τις ευθύνες που προκύπτουν από το ότι θα αναλάβουν το τιμόνι της χώρας μετά τις εκλογές, όποτε γίνουν, όπως καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, που δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να αποτυπώνουν το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αγνοούν επίσης την αδημονία των πολιτών για άμεση αποκατάσταση των απωλειών, μετά τα δεινά που έχουν περάσει τα τελευταία έξι μαύρα χρόνια, όπως και τις πιέσεις που δικαιολογημένα θα ασκηθούν από κάθε τάξη. Αλλά δεν ουρανοβατούν. Αντίθετα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ντόπιοι και ξένοι «γνωστοί – άγνωστοι», μαζί με το ιερατείο των Βρυξελλών και πρωτίστως το Βερολίνο, θα περιμένουν τον Τσίπρα στη γωνία, έτοιμοι να βάλουν μπροστά τη μηχανή της υπονόμευσης από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση. Και σε τέτοια παιγνίδια έχουν μεγάλη εμπειρία. Είναι εξπέρ…

Σε συζητήσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αριστερές θέσεις που η ΝΔ και η γνωστή Δεξιά χαρακτηρίζουν όχι μόνο ακραίες αλλά και… επικίνδυνες για τη λειτουργία της αγοράς και του κράτους, ξαφνιάζει η νηφαλιότητα με την οποία τοποθετούνται, δείχνοντας ότι έχουν απόλυτη γνώση των προβλημάτων αλλά και των κινδύνων που παραμονεύουν. Και με απόλυτη ειλικρίνεια λένε ότι πρέπει να εξηγήσουν με θάρρος και εντιμότητα στον ελληνικό λαό πως δεν θα αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, πως ο κατήφορος θα σταματήσει, αλλά η αποκατάσταση της καταστροφής θα γίνει βήμα βήμα, μελετημένα, μαζί με τον λαό.

Με δυο λόγια, τονίζουν ότι θα πρέπει να πουν την αλήθεια στον κόσμο και όχι, π.χ., ότι από την αμέσως επόμενη μέρα θα έχουν όλοι δουλειά, θα διορισθούν στο Δημόσιο, θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. «Αυτό που θα συμβεί, και για το οποίο δεσμευόμαστε, είναι ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση από την επομένη θα αλλάξει ρότα η χώρα, θα μπει τέλος στην πορεία που οδήγησε τον τόπο στα βράχια και την κοινωνία στις αυτοκτονίες», λένε.

Ενδεικτική του σχεδιασμού για μια άλλη κυβέρνηση είναι η απόφαση για συνεργασία με άλλα κόμματα που είναι αντίθετα στη μνημονιακή πολιτική, ακόμη και στην περίπτωση που έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η κυβέρνηση να εκφράζει ευρύτερα στρώματα του λαού και να έχει τη στήριξή τους.

Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν στην πράξη, θα μπορεί να πει κανείς ότι ουσιαστικά γυρίζει σελίδα η χώρα και οι Βρυξέλλες δεν θα μπορούν πλέον να μην υπολογίζουν την κυβέρνηση και να τη θεωρούν εκτελεστικό όργανο, που απλώς υλοποιεί τυφλά τις εντολές τους.


Σχολιάστε εδώ