ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψηφίζουν Τόμιτς οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού

Με δύο νίκες άρχισε την προσωρινή καριέρα του ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού ο Μίλαν Τόμιτς. Και αν το έργο των «ερυθρολεύκων» ήταν εύκολο απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας μέσα στο ΣΕΦ, η αποστολή στην Ισπανία για το ματς με τη Βαλένθια είχε χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου», με δεδομένες και τις απουσίες βασικών παικτών.

Τα κατάφερε, όμως, η ομάδα του Πειραιά και επικράτησε των «νυχτερίδων» χάρη και στη βοήθεια που πήρε από τον πάγκο. Ειδικά με την έμπνευση του Τόμιτς να περάσει τον Ματ Λοτζέσκι σε θέση τέσσερα και να παίξει για κάποια λεπτά με τετράδα περιφερειακών. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δέχθηκαν πολλές προτροπές από το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να κρατήσουν τον σέρβο κόουτς μόνιμα στον πάγκο. Κυρίως από οργανωμένους οπαδούς του
Ολυμπιακού που διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τον Τόμιτς από τα χρόνια που ο τελευταίος αποτελούσε τον βασικό πλέι μέικερ της ομάδας.

Οι δύο ιδιοκτήτες της πειραϊκής ΚΑΕ, βέβαια, συνέχισαν την έρευνα αγοράς. Όλα, όμως, δείχνουν πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να παραμείνει ο Τόμιτς στον ρόλο του οδηγού. Διότι εκτός των άλλων θα εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός και την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών, που παρουσίαζαν τάσεις αποστασιοποίησης έπειτα από τη νέα ήττα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πράσινο φως της ΦΙΜΠΑ στον Πανιώνιο και έξι νέοι παίκτες στο ρόστερ

Άμεσα κινήθηκε η νέα διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος με τον Χάρη Σταμούλη και τον Χρήστο Χριστοδούλου. Οι «κυανέρυθροι» εξασφάλισαν μέσω της ΦΙΜΠΑ την άρση στην απαγόρευση των μεταγραφών και κινήθηκαν άμεσα για την ενίσχυση του ρόστερ. Το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα της Νέας Σμύρνης προχώρησε στην ανακοίνωση απόκτησης έξι παικτών, που αλλάζουν πλήρως την εικόνα της. Στον Πανιώνιο εντάχθηκαν οι Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης, Νίκο Στρναντ, Γιάροσλαβ Ιγκόρεβιτς Κορόλεφ, Μπράιαν Φιτσπάτρικ και Τόνι Γουντς. Οι τρεις πρώτοι είναι περιφερειακοί, ο τρίτος και ο τέταρτος αγωνίζονται στις θέσεις των φόργουορντ και ο τελευταίος είναι σέντερ.

Για να άρουν τις κυρώσεις της ΦΙΜΠΑ, οι Νεοσμυρνιώτες προχώρησαν στον διακανονισμό της οφειλής στον Ιβάν Ζορόσκι και, μάλιστα, του κατέβαλαν την πρώτη δόση. Έτσι, προχώρησαν σε έξι σημαντικές προσθήκες που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τον Πανιώνιο στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Γίνεται, δηλαδή, πιο εύκολη η ζωή του Θανάση Παπαχατζή, ο οποίος έως τώρα δούλευε κυρίως με έφηβους, οι οποίοι διέθεταν ταλέντο, αλλά στερούνταν παραστάσεων, άρα και πείρας..

Καμπανάκι στην ΑΕΚ για τους Αμερικανούς

Έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές μέσα σε 14 μήνες και ο Κόροιβος μετράει ισάριθμες νίκες. Μόνο που την πρόσφατη αρνούνται να τη χωνέψουν ο Βαγγέλης Ζιάγκος και οι παράγοντες της «Ένωσης». Γι’ αυτό χτύπησαν ήδη καμπανάκι στους Αμερικανούς της ομάδας, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο ματς της περασμένης Κυριακής για την πρεμιέρα της Α1. Συνολικά οι Ντέιβιντ Κάιλς, Κασμίρ Ράιτ, Γκάρετ Ουίλιαμσον και Βέρνον Γκούντριτζ σημείωσαν οκτώ πόντους, όταν όλοι περίμεναν από αυτούς να κάνουν τη διαφορά. Ελαφρυντικά αναγνώρισαν οι «κιτρινόμαυροι» μόνο στον Γκούντριτζ ενώ είναι βέβαιη η λήψη μέτρων εάν στραβώσει και το σημερινό ματς με τον Πανιώνιο στο κλειστό του ΟΑΚΑ.


Σχολιάστε εδώ