Θυσία στον Καμίνη ο Νικήτας;

* Μετά την επανάκαμψη του Κακλαμάνη με τόση ευκολία στο… μαντρί -σαν να μην τρέχει τίποτε-, πολλοί είναι οι πειρασμοί που περνάνε από το μυαλό μου. Μήπως ήταν στημένη η κόντρα από πλευράς Σαμαρά; Να έσπρωξε επίτηδες τον Νικήτα στην έξοδο, έχοντας στο μυαλό ότι μετά μεγάλου πάθους θα ήθελε να επιστρέψει στην πλατεία Κοντζιά κι έτσι, με δύο υποψήφιους δημάρχους για την Αθήνα -ο Άρης ήταν ο δεύτερος- γινόταν σίγουρη η επανεκλογή του Καμίνη; Αυτού που ήθελε ο Βενιζέλος για να έχει να λέει ότι «να, μετράει το ΠΑΣΟΚ, κέρδισε τον πρώτο δήμο της χώρας». Δώρο, δηλαδή, στον συνέταιρό του πρόσφερε ο Αντώνης την… αποπομπή του Κακλαμάνη… Συμφωνώ ότι είναι σατανική η ερμηνεία, αλλά στην πολιτική τα πιο απίθανα και τρελά γίνονται…

* Στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι, με την απόφασή του να ανακινήσει θέμα «εξαγοράς» βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλό στόχο: Πρώτον, να τρομοκρατήσει τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέφτονται ή έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και δεύτερον, να αποτρέψει τους πιθανούς υποψήφιους από το να αποδεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης, με τη σκέψη ότι θα κουβαλάνε το «στίγμα» πως εξελέγησαν με τις ψήφους «εξωνημένων» βουλευτών. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με μη πολιτικά πρόσωπα, που δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοιου είδους μομφές και κατηγορίες.

* «Κόκκινο» έχει χτυπήσει, μεταξύ υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η οργή για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη. Οι κατά καιρούς δηλώσεις της περί χρεοκοπίας και κατάρρευσης των τραπεζών δεν βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους, καθώς θεωρούν ότι ο πανικός δεν βοηθάει στην προσπάθεια για σταθεροποίηση της οικονομίας. Ενστάσεις υπάρχουν και σε επίπεδο επικοινωνίας αφού, όπως λένε ορισμένοι, αντιπαρατίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με όρους δεκαετίας του ’80. Το κλίμα σε βάρος της κ. Βούλτεψη έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, εξ ου και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα περί απομάκρυνσής της από την κυβέρνηση.

* Χαρά στο κουράγιο τους… Ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν τη… θετική πλευρά από τις αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση του ΔΝΤ. Εντάξει, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λένε, αλλά -προσθέτουν- το μήνυμα των δανειστών είχε αποδέκτη και τον ΣΥΡΙΖΑ υπονοώντας ότι πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για συγκρούσεις και κατάργηση του Μνημονίου και πως, αν δεν το θελήσουν οι ξένοι, η Ελλάδα δεν θα ξεφύγει ποτέ από τα δεσμά. Η περίοδος των ψευδαισθήσεων τελείωσε, σημειώνουν.

***

* Μπορούμε ακόμη να γυρίσουμε το «παιχνίδι», υποστηρίζει η Ντόρα, χωρίς -επί του παρόντος- να θέτει θέμα «προπονητή»

* Ούτε με κιάλια οι 180, λέει ο Τσίπρας. Υπάρχουν, όμως, και οι… παραμορφωτικοί φακοί…


Σχολιάστε εδώ