Επί του πιεστηρίου

Όμως, παρά την εμπειρία που έχουν και οι δύο από το υπουργείο Εξωτερικών και το Οικονομικών, πιάστηκαν αδιάβαστοι και για το τι θέλει η Αμερική. Το ΔΝΤ δεν το έφερε ο Παπανδρέου γιατί το γούσταρε. Το θέλημα της Ουάσινγκτον έκανε, για να πατήσει πόδι το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτόματα να γνωρίζει χαρτί και καλαμάρι όλα τα απόκρυφα της οικονομίας και των 27 χωρών του κλαμπ. Ήταν ποτέ δυνατόν να δεχθεί η Αμερική την απόσυρση του κατασκόπου της από την καρδιά της ΕΕ; Όνειρα θερινής νυκτός έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος και, εκτός από τους ίδιους που θα τους στοιχίσει ακριβά, ξανάβαλαν στο κάδρο την Ελλάδα προς μεγάλη χαρά εκείνων που μας… πολυαγαπάνε. Άλλη μια επιτυχή κίνηση της κυβέρνησής μας.

Κάθε άλλο παρά την καλύτερη άποψη έχουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για τα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που έγινε πρόσφατα, οι επιχειρηματίες σε ποσοστό 72,5% δηλώνουν ότι δεν εκφράζει τα συμφέροντά τους κανένα υφιστάμενο πολιτικό κόμμα. Το συγκεκριμένο ποσοστό διευρύνθηκε σημαντικά μέσα σε ένα έτος. Στην προηγούμενη έρευνα κλίματος, η οποία έγινε τον Ιούλιο του 2013, ήταν 60%. Μήπως πρέπει οι μικρομεσαίοι, που κάθε μέρα είναι στο πεζοδρόμιο και ξέρουν καλύτερα και από τους 300 της Βουλής τι πρέπει να γίνει, να μπουν στην πολιτική με κάποιο δικό τους σχήμα; Ήδη, όπως μαθαίνω, δικοί τους άνθρωποι, πρόεδροι Ομοσπονδιών, κινούνται για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης. Είναι όμως άγνωστο, τουλάχιστον προς το παρόν, αν αυτή θα εξελιχθεί σε κόμμα. Ένα πάντως είναι βέβαιο, με βάση όσα γνωρίζω από τις διεργασίες που γίνονται, τις συσκέψεις και τις περιοδείες στελεχών: Οι επαγγελματίες πολιτικοί θα πρέπει να ανησυχούν…

Πόσοι γνωρίζουν ότι μόνο στην Αρχιεπισκοπή σιτίζονται 53.000 άνθρωποι καθημερινά; Ελάχιστοι, για να μην πω κανένας, εκτός από τους 53.000 και τις οικογένειές τους. Και όπως λέει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, η Εκκλησία δεν βγαίνει με τη σάλπιγγα να διαλαλεί το φιλανθρωπικό έργο της. Άλλωστε, πόσοι γνωρίζουν το τι έδωσε η Εκκλησία; Το 1952 προσέφερε από τα σπλάχνα της 750.000 στρέμματα γης, 600.000 στρέμματα βοσκοτόπων και δάση και 150.000 στρέμματα αγρών. Όσα παρέμειναν, λίγα αλλά μεγάλης αξίας, δεσμεύτηκαν με βαριές αλυσίδες, με πέντε και έξι νόμους με τους οποίους επιβαρύνεται το κάθε κτήμα.

Σε καλά χέρια πέρασε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας. Ο μέχρι πρότινος Επίσκοπος Δαύλειας και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Γαβριήλ εξελέγη με ψήφους 72 (επί 75) και αυτό αποτελεί αναγνώριση των ικανοτήτων του που έχει δείξει από τις θέσεις που είχε. Ευχές για δύναμη και υγεία και να είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ