Δεν παραδίδεται η Τράπεζα Αττικής

Στον πίνακα της μοιρασιάς των Τραπεζών, η Τράπεζα Αττικής έχει… κληρωθεί να πάει σε μια από τις τέσσερις που θα μείνουν όλες κι όλες στην Ελλάδα, όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου λειτουργούν χιλιάδες – και αυτό είναι υγεία, γιατί υπάρχει ανταγωνισμός και δεν είναι στημένο το παιγνίδι και ο επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα της επιλογής για να μην εκβιάζεται.

Η αναβολή κατά ένα μήνα της λύσης που έχει προαποφασιστεί, μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400 εκατομμύρια ευρώ περίπου, δεν ήταν τυχαία. Ο λόγος είναι ότι η σημερινή ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρό του Χρήστο Σπίρτζη, που είναι μέσω του ΤΣΕΣΜΔΕ ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας Αττικής, αντιστέκεται δυναμικά. Στη ίδια γραμμή είναι και ο πρόεδρος της Τράπεζας Γιάννης Γαβρίλης.

Σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προτίθεται να την καλύψει το ΤΣΕΣΜΔΕ, από τα αποθεματικά του που ανέρχονται γύρω στα 2.500.000.000 ευρώ. Και στη θέση αυτή παραμένει το ΤΕΕ. Οι πιέσεις βέβαια είναι τεράστιες και το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν οι σημερινοί διοικούντες.


Σχολιάστε εδώ