Ασπίδα Σαμαρά στον Γκίκα…

* Ενοχλήθηκε, μαθαίνουμε, ο πρωθυπουργός από τις διαρροές δηλώσεων υπουργών του κατά του Γκίκα Χαρδούβελη αναφορικά με τις αστοχίες του τελευταίου στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την «τρόικα». Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε στο τηλέφωνο, λοιπόν, τους κ. Βρούτση, Δένδια και Μητσοτάκη καθιστώντας τους υπεύθυνους στο ότι δεν θα ανεχθεί άλλες διαρροές στον Τύπο κατά του υπουργού.

* Τι συμβαίνει στην ΕΤΑΔ και κατά πόσο υπάρχουν εκεί στελέχη που δεν πατάνε το πόδι τους, όπως για παράδειγμα η μέχρι πρότινος διπλοθεσίτισσα νομική σύμβουλος κ. Λανδράκη (η σύζυγος του γνωστού πρώην δημάρχου Γλυφάδας); Η εν λόγω κυρία λάμβανε έως και 4.000 ευρώ τον μήνα για υπηρεσίες που ποτέ δεν παρείχε.

* Το υπουργείο Πολιτισμού -και συγκεκριμένα η ΙΖ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων- ανέθεσε το έργο με τίτλο «Ανάπτυξη λογισμικού και παραμετροποίηση περιεχομένου με σκοπό την παραγωγή βίντεο γραφικών και εικαστικών παρεμβάσεων ψηφιακών εκθεμάτων ήχου, ηχογραφήσεων και ψηφιοποιήσεων» στην παντελώς άγνωστη κοινοπραξία Altervision Στρατηγική και Οπτική Επικοινωνία ΑΕ, Δ. Βλάχος – Ι. Ασπιώτης – Θ. Δημητρίου ΟΕ. Πρόκειται για έργο συνολικής αξίας 421.298 ευρώ. Κάτι τρέχει με αυτήν την κοινοπραξία, όπως μαθαίνουμε, καθώς πήρε ένα πολύ βαρύ έργο δίχως να είναι από τα πρώτα ονόματα στον τομέα της.

* Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και ένα νέο πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου μελετάει ειδική, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του νέου αυτού φιλόδοξου προγράμματος είναι από τις αποκρατικοποιήσεις να περάσουμε στις «αξιοποιήσεις» των κρατικών φιλέτων, ενώ επίκειται και ριζικό πρόγραμμα ελέγχου του προς τα πού πληρώνει το κράτος ενοίκια για στέγαση υπουργείων και φορέων. Κοινώς, θα φάει η μύγα σίδερο…

* Αληθεύει πως η εταιρεία από την Ολλανδία Friesland Campina καταποντίζεται και πως οι πωλήσεις της στο γάλα υψηλής παστερίωσης παρουσιάζονται πτωτικές σε διψήφια ποσοστά; Επίσης μαθαίνουμε πως η εν λόγω εταιρεία έχει κινηθεί κατά της διαφήμισης που η Vivartia ετοιμάζει, αφού θεωρεί πως το χαμήλωμα τιμών στο φρέσκο γάλα της δημιουργεί προβλήματα. Κατά τα άλλα οι πολυεθνικοί παίκτες βοηθάνε τη χώρα.

* Απολύσεις ετοιμάζει, όπως πληροφορούμαστε, η ΑΓΕΤ Ηρακλής. Η εταιρεία που έχει συρρικνώσει την παρουσία της στη χώρα μετράει ξανά και ξανά τα κουκιά και δεν της βγαίνουν.

* Ενδιαφέρουσα η κίνηση του Δήμου Καλαμπάκας να μετονομαστεί σε Δήμο Μετεώρων. Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με οικονομική μελέτη που έγινε στον δήμο και η οποία δείχνει πως διεθνώς ο κόσμος γνωρίζει το μέρος από τα Μετέωρα, άρα θα αυξηθεί και ο τουρισμός εκεί.

* Ποια είναι η νέα διαφημιστική εταιρεία του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει άραγε και δεξιούς πατενταρισμένους μαζί της;

***

* «Σημαδεμένο» μαθαίνουμε πως είναι το έργο του -δήθεν- διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας «Σύζευξις ΙΙ – Κεντρικές Υπηρεσίες ISP & SLA», του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση», συνολικού προϋπολογισμού 26.604.309,60 ευρώ. Το έργο θα πάει σε εταιρεία που έχει σχέσεις με γνωστή πολιτική οικογένεια της χώρας. Μάλιστα, ο συνεργάτης του αρμόδιου υπουργού, που όλα τα μεταρρυθμίζει κι όλα είναι ίδια, μαθαίνουμε πως έχει πάρει επάνω του το θέμα και μιλάει δεξιά και αριστερά. Έλα, όμως, που κάνει λάθη και ανοίγει πολύ το στόμα του.


Σχολιάστε εδώ