«Στεγανοποίηση» των αριστερών ψηφοφόρων επιδιώκει το ΚΚΕ

Ο Περισσός, με τις παρεμβάσεις των βουλευτών του και τις δηλώσεις στελεχών, έμεινε πιστός στον διμέτωπο αγώνα κατά της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο τόνος της κριτικής του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοένα και θα μεγαλώνει στην πορεία προς τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.

Προφανής στόχος του ΚΚΕ είναι η «στεγανοποίηση» αριστερών ψηφοφόρων που «παρασύρθηκαν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και η προσπάθεια να αντέξει το κόμμα το κλίμα της πρωτοφανούς πόλωσης που είναι σίγουρο ότι θα κυριαρχήσει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το κόμμα της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναλώνονται σε αποπροσανατολιστικούς καβγάδες «για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση με στόχο την καπιταλιστική ανάπτυξη και την υπηρέτηση των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατά το ΚΚΕ, τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγάλει «τα τεφτέρια» και βάζουν τους εργαζόμενους στη θέση του θεατή στο μέτρημα των κουκιών με τη συγκυβέρνηση να αναζητά προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να διευρυνθεί η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι είναι άπιαστο όνειρο οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, αυτού του είδους η αντιπαράθεση είναι εξόχως αποπροσανατολιστική, δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα και προσπαθεί να κρύψει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον λαό «αφού κινείται στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Με βάση αυτήν την εκτίμηση ο Περισσός εντείνει την κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηριστικά στο κύριο άρθρο του «Ριζοσπάστη» την Πέμπτη αναφέρεται ότι τα δύο νομοσχέδια που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του περίφημου «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ αναγνωρίζουν «το σύνολο των μνημονιακών χαρατσιών και των οφειλών και εγγυούνται την αποπληρωμή τους ενώ αφήνουν απείραχτο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια».


Σχολιάστε εδώ