Στʼ αυτί…

Βιβλίο ή παράσταση;

Ποιο από τα δύο σε ικανοποιεί περισσότερο; Την απάντηση τη δίνει σε σχετική ερώτηση της «Καθημερινής» ο συγγραφέας, με σπουδές Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και στο Λονδίνο, Αλέξης Σταμάτης: «Να διαβάζω ένα βιβλίο, γιατί εάν είναι χάλια το αφήνω, ενώ από παράσταση ντρέπομαι να φύγω. Όσο και κακή κι αν είναι, δεν έχω φύγει ποτέ. Πιθανόν γιατί σέβομαι αφάνταστα την έκθεση του ηθοποιού, ακόμη και του ατάλαντου. Εάν το δούμε κι ανάποδα, μια υπέροχη παράσταση δεν μπορείς να την ξαναδείς, αλλά ένα υπέροχο βιβλίο το ξαναδιαβάζεις όποτε θέλεις. Ωστόσο, αυτό ακριβώς το θνησιγενές στοιχείο αποτελεί και τη μαγεία του θεάτρου».

Το «Μονόγραμμα» και πάλι εδώ…

Τριάντα τρία χρόνια γιορτάζει η βραβευμένη πολιτιστική εκπομπή «Μονόγραμμα» και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημιουργοί, σκηνοθέτες, ερευνητές και παρουσιαστές Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη έχουν έναν λόγο για να χαίρονται, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ φαίνεται πως θα ανανεώσει τη σημαντική παρουσία τους στη μικρή οθόνη. Το πράσινο φως πήρε επίσης και η εξίσου σπουδαία παραγωγή «Παρασκήνιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σγουράκης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τα πρόσωπα που θέλει να φιλοξενήσει στις εκπομπές του – πάντα με τη μορφή οδοιπορικού ή ντοκιμαντέρ. Μεταξύ αυτών, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, η τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος και ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος. Μεγάλο αγώνα έχει κάνει ο Γιώργος Σγουράκης για να κλείσει στην εκπομπή του μερικά 24ωρα συντροφιάς -τα οποία ύστερα από μοντάζ θα γίνουν δύο υπέροχα αφιερώματα- με τους σημαντικούς γελοιογράφους και σκιτσογράφους Κώστα Μητρόπουλο και Κυρ, που δεν τα πηγαίνουν καλά με την τηλεόραση και προτιμούν να σατιρίζουν την επικαιρότητα μέσα από τις εφημερίδες. Όνειρο ζωής, που λίαν συντόμως θα γίνει πραγματικότητα, αποτελεί η συνάντηση της Ηρούς και του Γιώργου Σγουράκη με την ιερή μορφή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου. Ήδη προετοιμάζεται το ταξίδι προς τη Βόρειο Ήπειρο, όπου ο αγωνιστής πατέρας της Εκκλησίας δίνει μάχη για την ορθοδοξία, τον Ελληνισμό, την παιδεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

* Το Mega πάει θέατρο! Τόσα χρόνια περιμέναμε από τη δημόσια τηλεόραση να… ζωντανέψει το «Θέατρο της Δευτέρας», αλλά τελικά το κανάλι της Μεσογείων είναι αυτό που θα βάλει στο σπίτι μας τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών.

* Tελευταία μεν, με μεγάλες προσδοκίες δε! Η τελευταία προγραμματισμένη πρεμιέρα στον Alpha είναι της Αγγελικής Νικολούλη, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 23.15. Το «Φως στο Τούνελ», όπως μας τόνισε και η ίδια η δημοσιογράφος, επιστρέφει στο κανάλι της Κάντζας για 19η τηλεοπτική χρονιά, και μάλιστα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.


Σχολιάστε εδώ